ANALIZĂ: Dezvoltatorii văd o îmbunătăţire a vânzărilor de locuinţe în ultimele luni

Vânzările raportate în ultimele luni de dezvoltatorii de locuinţe arată o uşoară îmbunătăţire a pieţei rezidenţiale, după o perioadă în care cei interesaţi să cumpere o locuinţă au fost destul de reţinuţi.

314 afișări
Imaginea articolului ANALIZĂ: Dezvoltatorii văd o îmbunătăţire a vânzărilor de locuinţe în ultimele luni

Dezvoltatorii văd o îmbunătăţire a vânzărilor de locuinţe în ultimele luni (Imagine: Shutterstock)

"Piaţa se revigorează treptat şi resimţim această tendinţă şi la nivelul vânzărilor. În cele 6 luni trecute de la târgurile organizate în primăvară, avem o medie de 12-15 unităţi vândute lunar, echivalentul unei creşteri de aproximativ 30%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut", a declarat într-un comunicat Alina Necula, head of marketing & sales Adama, unul dintre cei mai activi dezvoltatori de locuinţe din România.

Compania va participa în perioada 24-27 octombrie 2013 la Târgul Imobiliar Naţional (tIMOn) cu două noi proiecte rezidenţiale recent finalizate - Evocasa Optima 2 şi Edenia Titan 2, în Bucureşti, care totalizează 210 apartamente. În perioada târgului preţurile pentru un apartament de două camere încep de la 59.000 euro (+TVA) în Evocasa Optima 2 şi 59.950 euro (+TVA) în Edenia Titan 2, oferte în care este inclusă şi câte o boxă de depozitare. Cele două proiecte fac parte din noile faze de dezvoltare ale proiectelor rezidenţiale construite de Adama în cartierul bucureştean Titan.

Alt dezvoltator care a raportat vânzări în creştere este compania israeliană Tagor, dezvoltatorul complexului Adora Urban Village, finalizat în acest an şi care cuprinde 75 de locuinţe în primă fază.

"Adora Urban Village a intrat pe curs ascendant al vânzărilor, ajungând, în medie, la 6 apartamente vândute pe lună. Aproximativ 25% din stocul de locuinţe din complexul rezidenţial Adora Urban Village a fost deja contractat de cumpărători. Este vorba de apartamente cu două şi trei camere, garsoniere, iar valoarea lor reprezintă aproximativ un sfert din valoarea investiţiei din prima etapă (circa 6 milioane de euro, n.r.)", au declarat reprezentanţii Tagor.

Şi acest proiect va fi prezentat la târgul imobiliar de la finele săptămânii, dezvoltatorul oferind o reducere de preţ în valoare de 5.000 euro pentru orice tip de unitate, adăugată la bonusul reprezentat de bucătăria complet mobilată.

Având în vedere ritmul vânzarilor, dezvoltatorul ia în considerare începerea unei noi faze a complexului în aproximativ un an.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici