ANALIZĂ: Puterea motoarelor este în creştere în timp ce capacitatea cilindrică este în scădere

În ultimii ani se evidenţiază o tendinţă descrescătoare a capacităţii cilindrice a autoturismelor pe fondul unei creşteri a puterii medii a motoarelor, arată o analiză de piaţă realizată de Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România (BAAR).

1334 afișări
Imaginea articolului ANALIZĂ: Puterea motoarelor este în creştere în timp ce capacitatea cilindrică este în scădere

ANALIZĂ: Puterea motoarelor este în creştere în timp ce capacitatea cilindrică este în scădere

„Luând în considerare distribuţiile acestor caracteristici - capacitatea cilindrică a motoarelor şi puterea acestora - pentru modele fabricate în ultimii 30 de ani, se constată faptul că anul în care capacitatea cilindrică a atins valoarea cea mai mare este 2001 iar cel în care puterea medie maximă a ajuns în poziţie de vârf este 2014. Puterea medie a motoarelor pentru autoturismele analizate este de 77,1 KW, iar capacitatea cilindrică medie este 1694cmc", potrivit studiului.

După anul 2016, tendinţa manifestată de constructori este cea a fabricării unor modele de autoturisme cu o capacitate cilindrica mai scazută, dar cu pastrarea sau chiar îmbunătăţirea caracteristicilor de putere a acestora, mai arată analiza BAAR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici