Anchetă penală la BNR pentru o delapidare de 200.000 de lei. 11 angajaţi sunt cercetaţi

Poliţia şi Parchetul au început o anchetă penală la BNR pentru o delapidare de 200.000 lei, în care o angajată este acuzată de delapidare şi falsificarea unor documente privind bonurile de combustibil împărţite şoferilor băncii, iar alţi 10 angajaţi sunt cercetaţi pentru complicitate sau neglijenţă.

98 afișări
Imaginea articolului Anchetă penală la BNR pentru o delapidare de 200.000 de lei. 11 angajaţi sunt cercetaţi

Anchetă penală la BNR pentru o delapidare de 200.000 de lei. 11 angajaţi sunt cercetaţi (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Banca Naţională a României este scena unei anchete penale fără precedent. Nu mai puţin de 11 angajaţi sunt cercetaţi în legatură cu o fraudă de 200.000 de lei", potrivit Pro TV.

În centrul atenţiei se află o funcţionară de la Serviciul Transporturi, care a fost deja concediată, iar anchetatorii aşteaptă finalizarea unei expertize financiar - contabile.

Posibila fraudă a fost descoperită chiar de auditul intern al BNR.

Timp de cinci ani o funcţionară de la Serviciul Transporturi ar fi falsificat documentele contabile legate de împărţirea bonurilor de combustibili şi a cardurilor de alimentare către şoferii băncii. Mai mult, în urma acestor fraude, contabila, care a fost concediată, ar fi furat aproximativ 200.000 de lei.

Cazul a ajuns în atenţia Poliţiei şi Parchetului, care au decis să o pună pe femeie sub învinuire, aceasta fiind acuzată de delapidare şi fals.

Surse oficiale susţin că, deocamdată, împotriva funcţionarei învinuite nu a fost luată vreo măsură preventivă, nici măcar interdicţia de a părăsi Bucureştiul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici