Angajamentele PayPoint pentru prelarea Payzone, în dezbatere publică la Consiliul Concurenţei

Consiliul Concurenţei anunţă, într-un comunicat transmis miercuri, că supune dezbaterii publice angajamentele formulate de PayPoint Services SRL pentru a înlătura îngrijorările concurenţiale identificate în contextul preluării companiei Payzone SA.

573 afișări
Imaginea articolului Angajamentele PayPoint pentru prelarea Payzone, în dezbatere publică la Consiliul Concurenţei

Angajamentele PayPoint pentru prelarea Payzone, în dezbatere publică la Consiliul Concurenţei

„În urma analizei preliminare, Consiliul Concurenţei a constatat că tranzacţia ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective şi a identificat principalele probleme de ordin concurenţial, respectiv posibilitatea consolidării unei poziţii dominante pe piaţa serviciilor de încasare de plăţi”, se arată în comunicat.

Angajamentele propuse de PayPoint Services se referă, în principal, la preţurile practicate şi la numărul minim lunar de tranzacţii pe care magazinele partenere trebuie să le realizeze. Documentul, conţinând angajamentele formulate de PayPiont, pot fi consultate pe pagina web a autorităţii de concurenţă: www.consiliulconcurenţei.ro.

PayPoint are ca obiect de activitate furnizarea de servicii de încasare sume de bani, precum şi distribuţia de produse şi servicii preplătite pentru telefonie mobilă, internet şi radio-TV. Aceste activităţi sunt realizate prin intermediul reţelelor de terminale electronice amplasate în magazine de proximitate şi alte locaţii similare.

Payzone este implicată în România în servicii de încasare de sume de bani, precum şi în activitate de distribuţie de produse şi servicii pre-plătite pentru telefonie mobilă, Internet şi radio-TV. În plus, Payzone este implicată şi în activităţi de dezvoltare IT.

Consiliul Concurenţei invită persoanele fizice sau juridice interesate de concentrarea economică analizată să trimită observaţii cu privire la angajamentele propuse de PayPoint până la data de 1 septembrie 2017, prin fax la nr. 021.405.45.12, prin e-mail la adresa servicii@consiliulconcurentei.ro sau prin poştă la adresa Consiliului Concurenţei, Piaţa Presei Libere nr. 1, corp D1, sector 1, Bucureşti, cod poştal 013701.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici