Angajaţii plătiţi pe drepturi de autor sau PFA trebuie să achite până pe 25 august contribuţii sociale

Un număr de circa 650.000 de romani, care activează pe PFA sau sunt remuneraţi pe drepturi de autor, sunt obligaţi să plătească până pe 25 august contribuţiile sociale aferente câştigurilor din luna iulie, a declarat pentru incont.ro Gabriel Biris, unul dintre cei mai cunoscuţi experţi în fiscalitate, partener fondator la casa de avocatură Biris Goran.

126 afișări
Imaginea articolului Angajaţii plătiţi pe drepturi de autor sau PFA trebuie să achite până pe 25 august contribuţii sociale

Angajaţii plătiţi pe drepturi de autor sau PFA trebuie să achite până pe 25 august contribuţii sociale (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Potrivit lui Biris, cei plătiţi pe drepturi de autor sau pe PFA, care nu se încadreaza în categoriile exceptate, vor trebui să plătească până la 25 august contribuţii la asigurari sociale, somaj şi sănătate în total 16,5% din venitul net (venituri minus cheltuieli), fără ca venitul net să poată depăşi 5 salarii medii.

Citeşte mai multe despre contribuţiile la drepturile de autor pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici