Angela Merkel face presiuni asupra conservatorilor greci pentru semnarea acordului de împrumut

Cancelarul german Angela Merkel a făcut apel miercuri la Partidul Conservator grec să îşi asume angajamentul cu privire la reforme, considerând opoziţia manifestată "cu atât mai regretabilă" cu cât vine din interiorul aceleiaşi familii politice.

150 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel face presiuni asupra conservatorilor greci pentru semnarea acordului de împrumut

Angela Merkel (Imagine: Gabriel Pecheanu/Mediafax Foto)

"Problema greacă nu este încă rezolvată, deoarece nu am stabilit condiţiile pentru plata următoarei tranşe", a declarat Merkel într-un discurs rostit în faţa membrilor Bundestagului, făcând referire la un împrumut de opt miliarde de euro aşteptat de Atena. Acesta reprezintă a şasea tranşă dintr-un împrumut total de 110 miliarde de euro acordat Greciei pentru a evita intrarea în incapacitate de plată.

La fel ca şi Comisia Europeană, cancelarul Germaniei consideră că plata acestui împrumut acordat de Fondul Monetar Internaţional (FMI), Uniunea Europeană şi Banca Centrală Europeană (BCE) este condiţionată "nu doar de un angajament al Guvernului grec, dar şi de cel al partidelor care susţin Guvernul".

Cu toate acestea, până în prezent, preşedintele partidului conservator Noua Democraţie, Antonis Samaras, a refuzat să îşi asume un angajament scris.

"Pentru mine este regretabil că cel ce refuză să semneze" face parte din familia politică a conservatorilor, a comentat cu regret Angela Merkel, care este şi preşedintele Uniunii Creştin-Democrate din Germania (CDU).

De la începutul lunii, Grecia are un Guvern de uniune naţională susţinut de trei partide şi condus de fostul vicepreşedinte BCE Lucas Papademos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici