Angela Merkel îndeamnă Parlamentul Germaniei să aprobe noul plan de asistenţă pentru Grecia

Cancelarul german Angela Merkel a cerut Parlamentului să se pronunţe în favoarea negocierilor pentru ajungerea la un nou program de asistenţă financiară destinat Greciei.

125 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel îndeamnă Parlamentul Germaniei să aprobe noul plan de asistenţă pentru Grecia

Angela Merkel îndeamnă Parlamentul Germaniei să aprobe noul plan de asistenţă pentru Grecia (Octav Ganea / Mediafax Foto)

Germania este una dintre ţările din cadrul zonei euro care trebuie să aprobe în Parlament noul plan de salvare a Greciei.

Zeci de membri ai Uniunii Creştin-Democrate (CDU) au ameninţat că vor respinge acordul.

Bundestagul a convocat o şedinţă extraordinară pe această temă, în pofida vacanţei parlamentare.

Angela Merkel le-a spus parlamentarilor germani că Grecia este dispusă să colaboreze cu creditorii europeni şi că a demonstrat angajamentul de a continua reformele, informează site-ul postului Euronews.

"Întrebarea este - pe baza a ce v-am spus - dacă pot cere Bundestagului să ofere Guvernului un mandat de negocieri pentru programul de asistenţă financiară destint Greciei. Răspunsul meu este afirmativ", a spus Merkel.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici