Anghel, BVB: Salteaua şi contul curent, principalele metode de economisire ale românilor/ "Românii vorbesc mai multe limbi străine, dar nu ştiu să-şi administreze veniturile"

Printre metodele de economisire ale românilor se numără "salteaua şi contul curent", a declarat, luni, Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti. Românii vorbesc mai multe limbi străine, dar nu ştiu să-şi administreze veniturile, a mai spus acesta.

1804 afișări
Imaginea articolului Anghel, BVB: Salteaua şi contul curent, principalele metode de economisire ale românilor/ "Românii vorbesc mai multe limbi străine, dar nu ştiu să-şi administreze veniturile"

"Conform unui sondaj realizat recent, românii care economisesc cer sfaturi de la prieteni şi familie. Adică cererem sfaturi la cei care nu se pricep. Primele metode de economisire, cele mai utilizate, sunt salteaua şi contul curent. Investiţiile trebuie să aibă randament. Nu trebuie să punem toate ouăle în acelaşi coş", a declarat luni, la Forumul Pieţei Financiare, Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Acesta a reamintit că ne aflăm pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte educaţia financiară.

"Cred că proiectul de ţară ar trebui să aibă mai multe proiecte, unul fiind educaţia financiară. Românii vorbesc mai multe limbi străine, dar nu ştiu să-şi administreze veniturile", a adăugat Anghel.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici