Video Animaţie grafică. Traficul aerian în Europa înainte şi după izolarea de coronavirus. Ce avioane mai zboară pe deasupra României

  • Deasupra Europei mai pot fi zărite doar 10% dintre cursele aeriene de anul trecut
  • Din cele 3000 de zboruri dirijate de controlorii de trafic, au mai rămas mai puţin de 300
  • Acum deasupra statelor Europene mai zboară doar curse cargo şi umanitare
5440 afișări

Traficul aerian de deasupra Europei a scăzut cu 90% în aprilie faţă de acceaşi perioadă a anului trecut. Un video animat realizat de organizaţia internaţională de aviaţie, Eurocontrol arată cum numărul zborurilor s-a redus dramatic în aeroporturile din Europa.

Deasupra Europei erau înregistrate peste 3000 de zboruri în aprilie anul trecut, acum numărul lor a scăzut la mai puţin de 300.

Dacă în 11 aprilie anul trecut, deaspurea Marii Britanii treceau aproximativ 300 de avioane, în 9 aprilie erau înregistrate până în 40 de curse. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul Franţei, Italiei, Greciei unde se mai observă un nivel al traficului la doar 10%.

Nici România nu se sustrage fenomenului. Din cauza coronavirusului, pe deasupra ţării noastre mai zboară doar curse umanitare, de repatriere, speciale şi de transport cargo.

Companiile româneşti Tarom şi Blue Air au toate cursele regulate suspendate. Peste 30.000 de călători aglomerau Aeroportul Otopeni anul trecut, de Paşte. Acum sunt zile fără niciun călător.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici