Antreprenoriat la feminin. Peste 8.600 de femei antreprenor au primit finanţare prin Programul de Dezvoltare Rurală

Peste 8.600 de femei antreprenor au primit, anul trecut, 360 de milioane de euro finanţare nerambursabilă prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

246 afișări
Imaginea articolului Antreprenoriat la feminin. Peste 8.600 de femei antreprenor au primit finanţare prin Programul de Dezvoltare Rurală

Femeile în antreprenoriat

Potrivit unui comunicat al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), 164 de milioane de euro au fost acordate către 4.000 de femei care au devenit fermieri. Astfel, pentru dezvoltarea fermelor mici, AFIR a acordat finanţare în valoare totală de aproximativ 58 milioane de euro pentru 3.857 de beneficiari femei, iar pentru dezvoltarea exploataţiilor agricole şi pomicole, au fost finanţate investiţii realizate de 275 de femei, în valoare de de milioane de euro.

De asemenea, sprijin pentru înfiinţarea de activităţi non-agricole în zone rurale (pensiuni agroturistice, ateliere meşteşugăreşti, coafor, servicii diverse) au obţinut 362 de femei, în cadrul submăsurii 6.2. Valoarea totală a investiţiilor non-agricole finanţate de AFIR se ridică la 22,4 milioane euro.

Tot prin PNDR 2020, au primit sprijin financiar pentru crearea şi dezvoltarea în mediul rural de activităţi non-agricole 112 femei, valoarea finanţărilor obţinute fiind de peste 20 de milioane de euro.

AFIR anunţă că, de la demararea Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 în martie 2015 şi până în prezent, a primit 73.990 de cereri de finanţare a investiţiilor în agricultură şi în mediul rural în valoare de peste 9,7 miliarde de euro. Dintre acestea, au fost încheiate 66.505 de contracte de finanţare cu beneficiarii PNDR, cu o valoare de 5,67 miliarde de euro. Plăţile efectuate de AFIR se ridică la 7,12 miliarde de euro, ceea ce duce gradul de absorbţie a PNDR 2020 la peste 75% din fondurile alocate de Uniunea Europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici