Anul ruşinii: România va deschide doar 10 km de autostrăzi. Bulgarii fac 142 km, iar ungurii 55 km

România va deschide doar 10 kilometri de autostradă anul acesta, între Pecica şi Arad, după ce în anii 2012 şi 2013 nu a deschis niciun şantier nou de autostrăzi. Cauza este tărăgănarea licitaţiilor în 2013 de către CNADNR.

1325 afișări
Imaginea articolului Anul ruşinii: România va deschide doar 10 km de autostrăzi. Bulgarii fac 142 km, iar ungurii 55 km

Anul ruşinii: România va deschide doar 10 km de autostrăzi. Bulgarii fac 142 km, iar ungurii 55 km (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Anul 2015 va fi cel mai slab de după 2008 la capitolul deschideri de autostrăzi: doar 10 kilometri, între Pecica şi Arad, au ca termen sigur de finalizare anul acesta, în timp ce alţi 6,5 km, între şoseaua Petricani şi centura Bu­cu­reştiului stau sub semnul întrebării, având în vedere că pe o porţiune de 3 km încă nu există un constructor care să realizeze lucrările.

Realizările de anul acesta contrastează puternic cu ceea ce estimează alte ţări din regiune că vor finaliza în 2015. Bulgarii spre exemplu mizează pe deschiderea circulaţiei pe 142 de kilometri anul acesta, ceea ce ar duce reţeaua de autostrăzi din ţara de la sud de Dunăre la aproape 770 km, cu circa 60 km în plus faţă de ceea ce va avea România la finalul anului 2015 la capitolul autostrăzi, potrivit datelor transmise ZF de către Ministerul Dez­voltării Re­gio­nale şi Lucrărilor Publice din Bulgaria. 

Citeşte mai multe despre construcţia de autostrăzi pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici