Anul viitor vor fi 280.000 de şomeri, atât din mediul privat, cât şi bugetari

Secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Cristian Pârvan, a declarat că anul viitor vor fi disponibilizaţi 280.000 de angajaţi, atât bugetari cât şi de la companii private, şi consideră că prognoza privind veniturile estimate pentru anul viitor este prea optimistă.

22 afișări
Imaginea articolului Anul viitor vor fi 280.000 de şomeri, atât din mediul privat, cât şi bugetari

Anul viitor vor fi 280.000 de şomeri, atât din mediul privat, cât şi bugetari (Imagine: Mihai Spiridonică/Mediafax Foto)

"Creşterea economică din 2010 pentru venituri, din păcate, este un pic optimistă. Ne temem că va fi la fel ca în 2009", a spus Pârvan, după o întâlnire cu sindicatele şi patronatele şi reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor.

Totodată, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR), Mihai Ionescu, consideră că bugetul pe 2010 este nerealist, deoarece acesta se bazează pe o redresare a exporturilor, care ar putea să nu aibă loc anul viitor.

"Din punctul meu de vedere, acest buget este rupt de realităţile României. (...) Avem informaţii că exporturile ar putea să scadă în prima parte a anului viitor", a spus Ionescu.

El consideră, astfel, că exporturile nu vor mai reprezenta "locomotiva" de creştere a economiei pentru anul viitor, deoarece nu s-a făcut nimic pentru acest lucru.

În acest context, Ionescu a mai spus că deficitul bugetar propus pentru anul viitor, de 5,9%, "în mod cert nu va fi atins".

Forma actuală a proiectului de buget prevede sub 100.000 de disponibilizări din sectorul bugetar, o bună parte dintre acestea prin neangajarea pe posturile care se eliberează, a declarat, marţi, ministrul propus al Finanţelor, Sebastian Vlădescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici