Anunţul lui Florin Cîţu: Cum vor comunica instituţiile publice şi firmele cu Trezoreria Statului. “Înlocuim cozile cu click-uri”

  • Ministrul de Finanţe anunţă că România a mai făcut un pas important spre informatizarea statului.
  • Firmele şi instituţiile publice vor comunica de la distanţă cu Trezeroria Statului.
  • Semnătura electronică elimină astfel cozile de la ghişee.
2616 afișări
Imaginea articolului Anunţul lui Florin Cîţu: Cum vor comunica instituţiile publice şi firmele cu Trezoreria Statului. “Înlocuim cozile cu click-uri”

Anunţul lui Florin Cîţu: Firmele şi instituţiile publice vor comunica de la distanţă cu Trezoreria Statului

România a mai făcut un pas important spre informatizarea statului, astfel că firmele şi instituţiile publice vor comunica de la distanţă cu Trezoreria Statului, a anunţat, astăzi, Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, într-un mesaj publicat pe contul de Facebook.

“Înlocuim cozile cu click-uri! Am mai făcut un pas important spre informatizarea statului. Firmele şi instituţiile publice vor comunica de la distanţă cu Trezoreria Statului! Fără deplasări la ghişeu. Fără cozi. Simplu, în doar câteva click-uri şi cu semnatură electronică. Totul prin intermerdiul ordinului de plată multiplu electronic”, a declarat ministrul de resort.

Potrivit acestuia, informatizarea statului român nu a fost o prioritate în ultimii treizeci de ani, deşi este vitală,

“Informatizarea statului nu a fost o prioritate în ultimii treizeci de ani pentru că foarte mulţi profitau de pe urma birocraţiei. Vremea acestora a trecut. Astăzi, mai mult ca oricand, este evident ca informatizarea statului este vitală. Nu elimină doar evaziunea fiscală, creste profitabilitatea şi productivitatea dar elimină şi deplasările inutile într-un moment în care toţi trebuie să stam în casă cât mai mult.#StatiAcasa”, a mai scris Cîţu.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici