AOL ar putea face o ofertă pentru Yahoo!

Grupul AOL şi câteva fonduri de capital privat ar putea face o ofertă pentru cumpărarea Yahoo!, au declarat pentru Wall Street Journal (WSJ) surse apropiate situaţiei.

27 afișări
Imaginea articolului AOL ar putea face o ofertă pentru Yahoo!

AOL ar putea face o ofertă pentru Yahoo! (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, apare un plan îndrăzneţ de a combina două companii şi branduri mari pe internet, care au avut însă probleme serioase în ultimii ani, notează publicaţia americană.

Printre companiile care şi-au exprimat interesul de a intra în parteneriat cu AOL sau de a se lansa independent în cursa pentru preluarea Yahoo! se numără fondurile Silver Lake Partners şi Blackstone, au adăugat sursele citate. Cel puţin alte două-trei firme şi-ar dezvălui interesul după apariţia unei oferte oficiale de preluare.

Sursele au precizat că discuţiile sunt purtate de fonduri de capital privat, directori ai AOL şi consilieri financiari, au o natură preliminară şi nu implică încă reprezentanţi ai Yahoo!. Astfel, negocierile ar putea să nu conducă neapărat la o ofertă de preluare, ţinând cont de complexitatea situaţiei.

Contactaţi de WSJ, purtătorii de cuvânt al Yahoo! şi AOL au refuzat să comenteze informaţiile.

AOL, care s-a desprins din grupul Time Warner la finele anului trecut, are în prezent o capitalizare de piaţă de doar 2,68 miliarde de dolari, cu mult mai mică decât cea a Yahoo, de 20,56 miliarde de dolari.

Acţiunile Yahoo! au crescut cu 13% miercuri seară la New York, după un avans de 5,7% pe piaţa Nasdaq până la închiderea şedinţei oficiale de tranzacţionare. Rulajul a fost de aproape trei ori mai ridicat decât media zilnică a lunii octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici