Aplicaţiile de cameră de la Samsung şi Google, vulnerabile. Utilizatorii pot fi fotografiaţi sau înregistraţi fără să ştie

Vulnerabilităţi descoperite în aplicaţiile de cameră dezvoltate de Google şi Samsung le permit hackerilor să îi spioneze pe utilizatorii de dispozitive mobile fără ca aceştia să ştie, potrivit firmei de securitate Checkmarx.

2975 afișări
Imaginea articolului Aplicaţiile de cameră de la Samsung şi Google, vulnerabile. Utilizatorii pot fi fotografiaţi sau înregistraţi fără să ştie

Aplicaţiile de cameră de la Samsung şi Google, vulnerabile. Utilizatorii pot fi fotografiaţi sau înregistraţi fără să ştie

Cele două companii au anunţat că au cunoştinţă de această vulnerabilitate şi că o vor rezolva printr-o actualizare software care va fi disponibilă în perioada următoare.

Vulnerabilitatea afectează utilizatorii care au descărcat o aplicaţie periculoasă din magazinul virtual Google Play, potrivit Checkmarx. Aceasta este deghizată în altceva, precum o aplicaţie meteo sau pentru selfie-uri. După ce este instalată, aceasta îi permite atacatorului să controleze camera dispozitivului mobil, pentru a fotografia, filma sau înregistra audio. Mai mult, atacatorii pot obţine coordonatele geografice exacte ale victimelor.

Pe unele telefoane produse de Google, problema a fost deja rezolvată încă din luna iulie a acestui an, când compania a actualizat aplicaţia Google Camera. Gigantul software susţine că o actualizare a fost trimisă şi către partenerii care produc smartphone-uri cu sistem de operare Android.

Sunt, însă, foarte mulţi utilizatori care nu îşi actualizează aplicaţiile din telefon sau sistemul de operare, lucru nerecomandat de experţi.

Recent, Google a anunţat că a încheiat un parteneriat cu mai mulţi producători de soluţii de securitate informatică pentru a elimina aplicaţiile periculoase din magazinul virtual Google Play. Numită „App Defense Alliance”, iniţiativa include companiile Google, ESET, Lookout şi Zimperium.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi „Like” paginii noastre de pe Facebook.

Taguri:
samsung,
google,
hackeri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici