Apple a crescut preţurile iPhone-urilor vândute în Rusia cu 25%, din cauza devalorizării rublei

Apple a crescut preţurile telefoanelor iPhone vândute în Rusia cu 25%, din cauza devalorizării rublei, riscând să piardă cotă de piaţă, la numai o zi după ce Samsung Electronics a redus preţurile smartphone-urilor sale, transmite Bloomberg.

111 afișări
Imaginea articolului Apple a crescut preţurile iPhone-urilor vândute în Rusia cu 25%, din cauza devalorizării rublei

Apple a crescut preţurile iPhone-urilor vândute în Rusia cu 25%, din cauza devalorizării rublei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preţul unui iPhone 6 cu capacitate de stocare de 16 gigabiţi a fost majorat miercuri la 39.990 de ruble (847 dolari), de la 31.990 de ruble, potrivit magazinului online al Apple din Rusia. Preţul iPhone 6 este cu 60% mai mare decât preţul de 24.990 de ruble al Galaxy S5, care a fost redus marţi cu 11%.

Până în prezent, Apple s-a abţinut să mărească preţurile, chiar dacă dolarul s-a apreciat cu circa 25% faţă de rublă, începând cu 1 septembrie. În consecinţă, preţul unui iPhone în Rusia era cel mai mic din Europa, de circa 700 de dolari, ceea ce i-a făcut pe unii turişti străini să cumpere iPhone-uri la Moscova.

"Vânzările Apple în Rusia probabil că vor scădea după majorarea semnificativă a preţului. Producătorii de telefoane cu soft Android, inclusiv Samsung, ar putea încerca să se folosească de această perioadă pentru a câştiga cotă de piaţă în Rusia", a declarat Eldar Murtazin, analist la Mobile Research Group în Moscova.

La începutul lunii noiembrie, Apple a început să promoveze iPhone-urile la televiziunile ruse, pentru a susţine vânzările în vârf de sezon.

Apple, cel mai mare furnizor de smartphone-uri în Rusia în funcţie de venituri, a înregistrat în primele nouă luni vânzări de 1,32 de miliarde de dolari pe acest segment, în timp ce Samsung a obţinut venituri de 1,19 miliarde de dolari, potrivit datelor companiei de analiză a pieţei IDC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici