Apple a depăşit Microsoft

Apple a urcat pe primul loc în topul celor mai valoroase companii americane de tehnologie, din punct de vedere a capitalizării pe piaţă, devansând Microsoft, potrivit Wall Street Journal.

31 afișări
Imaginea articolului Apple a depăşit Microsoft

Apple a depăşit Microsoft (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Apple are o capitalizare pe piaţă de aproape 223 miliarde de dolari, faţă de 219 miliarde de dolari cât valorează acţiunile Microsoft, după ce în şedinţa de tranzacţionare de miercuri titlurile companiei de software au pierdut 4% din valoare. Acţiunile Apple au închis sesiunea în scădere cu 0,5%.

Anul trecut, preţul acţiunilor Apple s-a dublat, depăşind 244 de dolari pe unitate, în condiţiile în care compania s-a bucurat de succesul aparatelor iPhone şi computerelor iPad.

Titlurile Microsoft au urcat, de asemenea, însă nu atât de spectaculos precum cele ale Apple. Acţiunile producătorului de software erau tranzacţionate la sfârşitul şedinţei de miercuri la preţul de 25 de dolari pe unitate, faţă de 20 de dolari pe unitate în urmă cu un an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici