Apple pregăteşte pentru sfârşitul anului un iPad mai ieftin, în concurenţă cu tableta Google

Apple pregăteşte pentru sfârşitul acestui an o tabletă iPad de dimensiuni mai mici, mai ieftină, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situaţiei, pentru a-şi menţine dominaţia pe piaţă după lansarea recentă de produse rivale de la Google şi Microsoft.

299 afișări
Imaginea articolului Apple pregăteşte pentru sfârşitul anului un iPad mai ieftin, în concurenţă cu tableta Google

Apple pregăteşte pentru sfârşitul anului un iPad mai ieftin, în concurenţă cu tableta Google (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noul iPad va avea ecran de 7-8 inci, faţă de 9,7 inci la versiunea actuală, au afirmat sursele citate.

Produsul ar putea fi anunţat în luna octombrie şi nu va avea acelaşi tip de ecran de înaltă rezoluţie regăsit pe iPad 3, cea mai recentă variantă a tabletei, lansată în luna martie, a spus una dintre surse.

Un iPad mai mic, mai ieftin, ar putea descuraja ambiţiile Google, Microsoft şi Amazon.com pe piaţa tabletelor, comentează Shaw Wu, analist la Sterne Agee & Leach.

Noul produs va avea probabil un preţ apropiat de cele ale Google Nexus 7 şi Amazon Kindle Fire, care au ecrane de 7 inci şi preţuri de referinţă de 199 dolari.

"Ar fi cel mai mare coşmar pentru competiţie. Mingea este în terenul Apple", consideră Wu, citat de Bloomberg.

Contactaţi de Bloomberg, reprezentanţii Apple au refuzat să comenteze informaţiile.

Apple domină piaţa tabletelor, cu o cotă de peste 61% estimată de Gartner pentru acest an, în pofida apariţiei a numeroase produse concurente bazate pe sistemul de operare Android dezvoltat de Google, de la companii precum Samsung, Asus, Acer sau Motorola Mobility.

Piaţa tabletelor va creşte în acest an la 66,4 miliarde de dolari, estimează firma de cercetare DisplaySearch.

Google a dezvăluit săptămâna trecută tableta Nexus 7, produsă de Asustek Taiwan (Asus) cu ecran de 7 inci şi un preţ de pornire de 199 dolari, atacând segmentul ieftin al pieţei cu un produs care prezintă, potrivit recenziilor de pe internet, caracteristici regăsite la dispozitive premium. Segmentul "200 de dolari" al pieţei este în prezent dominat de Kindle Fire.

Tot în luna iunie, Microsoft a prezentat tableta Surface, primul computer produs de companie, care se va încadra ca preţ şi caracteristici în segmentul premium al pieţei, în concurenţă directă cu cele mai performante modele iPad. Nexus 7 va fi disponibilă din această vară, în timp ce Surface va apărea în magazine în toamnă, odată cu lansarea Windows 8.

Cea mai accesibilă variantă a iPad 3 are un preţ de referinţă de 499 dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici