Aproape 80% din deţinătorii auto cu poliţe RCA la City Insurance şi-au refăcut asigurarea

Aproape 80% din deţinătorii auto care aveau poliţe RCA la City Insurance, cu valabilitatea până după data de 11 mai 2022, şi-au reînnoit deja asigurarea RCA la o altă companie de asigurări, potrivit Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR).

266 afișări
Imaginea articolului Aproape 80% din deţinătorii auto cu poliţe RCA la City Insurance şi-au refăcut asigurarea

Aproape 80% din deţinătorii auto cu poliţe RCA la City Insurance şi-au refăcut asigurarea

Incepand din 12 mai 2022, un număr de 495.642 de poliţe RCA emise de City Insurance şi-au încetat „ex lege” valabilitatea, ca urmare a falimentului societăţii.

Deţinătorii acestor poliţe au obligaţia să-şi încheie o asigurare RCA la o altă societate de asigurări autorizată, pentru a beneficia în continuare de protecţia oferită de asigurare şi pentru a nu risca să fie sanctionaţi de Poliţia Rutieră sau să suporte toate prejudiciile rezultate din accidentele de care ar putea fi făcuţi răspunzători.

BAAR a monitorizat evoluţia încheierii de noi poliţe, după data de 11 mai, luând în considerare o perioadă relevantă de timp, de minimum 10 zile, pentru a vedea în ce măsură foştii asiguraţi RCA ai City Insurance şi-au îndeplint obligaţia legală de a încheia o nouă asigurare RCA, la o alta companie autorizată.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de BAAR, în primele 4 zile de după data expirării valabilităţii poliţelor, un număr de peste 336.000 de deţinători auto cu asigurări RCA la City Insurance au înţeles să încheie noi poliţe RCA cu alţi asiguratori care le-au raportat în baza de date AIDA. Aceasta reprezintă un grad de reînnoire din totalul poliţelor expirate de 68%.

Analiza făcută la fata de 24 mai 2022 arată o creştere a procentajului poliţelor RCA reînnoite şi raportate către baza de date AIDA de aproape 80%.

Astfel, în 24 mai, conform raportările în baza de date cu poliţe RCA, un număr de 104.359 de deţinători de vehicule nu îşi reînnoiseră poliţele RCA, ceea ce provoacă îngrijorare în rândul tuturor participanţilor la trafic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici