Aprovizionarea cu fructe, legume şi carne a marilor magazine, afectată de drumurile blocate

Aprovizionarea magazinelor din întreaga ţară este îngreunată de drumurile blocate de zăpadă în ultimele două zile, rafturile mai goale fiind cele cu legume, fructe şi carne, potrivit Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR).

666 afișări
Imaginea articolului Aprovizionarea cu fructe, legume şi carne a marilor magazine, afectată de drumurile blocate

Aprovizionarea cu fructe, legume şi carne a marilor magazine, afectată de drumurile blocate (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Sunt, în principal, blocaje ale alimentării de la depozitele centrale, care sunt aşezate, în general, în jurul Bucureştiului. Mai sunt blocate, de asemenea, şi o parte dintre importuri", a declarat agenţiei MEDIAFAX Delia Nica, vicepreşedintele AMRCR.

Ea a adăugat că cele mai mari probleme sunt la livrările de fructe, legume, carne şi produse din carne.

În zona de vest a ţării, precum Oradea sau Timişoara, magazinele au probleme cu furnizarea de carne din Ungaria.

Magazinele care aduc marfa din depozite aflate în apropiere de Bucureşti, cum ar fi cele din Craiova sau Braşov, au şi ele probleme cu aprovizionarea cu legume, fructe, carne şi delicatese. Fiind blocată centura Capitalei, şi o parte dintre magazinele din Bucureşti, mai ales cele din sud, întâmpină de asemenea dificultăţi.

"Sunt înârzieri la livrarea mărfurilor de 1-2 zile, mai ales în cazul legumelor şi fructelor. Traficul spre Bucureşti a fost paralizat în ultimele două zile. Nu putem însă spune că magazinele au avut pierderi, pentru că, pe de altă parte, lumea a mers şi şi-a făcut provizii", a spus Delia Nica.

Ea a adăugat că aşteaptă o soluţie din partea instituţiilor statului.

"Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ar trebui să funcţioneze în situaţii de urgenţă. Nu putem să stăm iarna şi să ne rugăm să nu ningă, aşa cum vara ne rugăm să plouă", a mai spus Nica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici