Aproximativ 14.000 de tichete rezervate prin programul Rabla. ANAF şi MAI, printre beneficiari

Aproximativ 14.000 din cele 25.000 de tichete puse la dispoziţia persoanelor fizice şi juridice pentru achiziţionarea de autovehicule noi prin programul Rabla 2015 au fost rezervate, printre cei mai importanţi beneficiari numărându-se ANAF, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi Garda de Mediu.

523 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 14.000 de tichete rezervate prin programul Rabla. ANAF şi MAI, printre beneficiari

Aproximativ 14.000 de tichete rezervate prin programul Rabla. ANAF şi MAI, printre beneficiari (Foto: Laszlo Mihaly / Mediafax Foto)

Până în prezent, în sistemul informatic al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), care gestionează programul Rabla, au fost rezervate pentru persoanele fizice şi juridice, aproximativ 14.000 de tichete.

Până în prezent, la registratura AFM au fost depuse peste 1.500 de dosare de către persoanele juridice şi instituţiile publice. Au fost analizate 831 de dosare, din care 411 dosare au fost acceptate, pentru 1.380 de autovehicule, şi 420 de dosare au fost respinse.

Lista persoanelor juridice şi a instituţiilor publice, care au fost acceptate în program, este publicată pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la secţiunea aferentă programului.

Persoanele interesate să participe la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional pot depune dosarele de finanţare la sediul AFM, până la data de 30 septembrie 2015.

Printre noii beneficiari ai programului Rabla dintre persoanele juridice, se numără Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), care a rezervat 118 tichete, în timp ce direcţiile sale regionale din Braşov şi Dolj au mai rezervat alte 10, MAI - Direcţia Generală Logistică - 77 de tichete, Garda de Mediu - 63 de tichete, CEC Bank - 53 de tichete, Autoritatea Rutieră Română - 14 tichete. Alte 67 de tichete sunt rezervate de o unitate militară din Bucureşti, a cărei constestaţie a fost acceptată după respingerea iniţială a dosarului.

Anul acesta, în cadrul programului Rabla, au fost emise 25.000 de tichete (20.000 pentru persoane fizice şi 5.000 pentru persoane juridice), prin care, în schimbul casării unei maşini mai vechi de 8 ani se obţine o reducere de 6.500 de lei la cumpărarea uneia noi.

Persoanele juridice trebuie să depună un dosar la AFM pentru a beneficia de program, în timp ce personele fizice se înscriu direct la dealer-ul auto dorit, iar tichetele sunt alocate electronic, în sistemul informatic gestionat de AFM.

De asemenea, sunt disponibile trei variante de eco-bonus pentru achiziţia unui autoturism cât mai nepoluant. Astfel, valoarea eco-bonusurilor este următoarea: 750 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, în regim de funcţionare mixt, potrivit menţiunilor înscrise în certificatul de conformitate al autovehiculului nou; 1.500 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid convenţionale) şi 2.500 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in).

În continuare, se menţine posibilitatea cumulării a maxim două eco-bonusuri, cu menţiunea că aceasta se poate realiza numai între un eco-bonus de 750 de lei şi unul din celelalte două categorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici