Arabia Saudită a revocat licenţele de operare ale companiei Qatar Airways

Arabia Saudită a retras licenţele companiei aeriene Qatar Airways şi a somat firma să-şi închidă birourile din această ţară, în urma crizei diplomatice între Qatar şi mai multe state arabe, informează agenţia de ştiri Reuters.

4596 afișări
Imaginea articolului Arabia Saudită a revocat licenţele de operare ale companiei Qatar Airways

Arabia Saudită a revocat licenţele de operare ale companiei Qatar Airways

Această decizie vine la o zi după ce guvernul saudit a interzis aeronavelor din Qatar să aterizeze pe aeroporturile din Arabia Saudită.

Analiştii sunt de părere că interdicţia impusă Qatar Airways va genera pierderi de milioane de dolari pentru compania aeriană.

Totodată, Autoritatea Aeronautică Civilă a Arabiei Saudite a anunţat că retrage şi licenţele angajaţilor companiei.

Saj Ahmad, analist al StrategicAero Research, este de părere că această decizie marchează începutul unei crize de lungă durată. ”Nu revoci o licenţă a unei companii aeriene, dacă te aştepţi la o soluţionare rapidă a disputei”, a afirmat Ahmad.

Marţi dimineaţa, zeci de clienţi ai companiei aeriene au mers la sediul central al Qatar Airways din Ryiad, cerând restituirea banilor plătiţi pe bilete sau bilete la alte companii aeriene.

Qatar Airways a anunţat marţi că îşi anulează şi zborurile şi din Bahrain, Egipt şi Emiratele Arabe Unite, după ce anterior a suspendat zborurile spre Arabia Saudită.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici