ArcelorMittal a finalizat o investiţie de trei milioane euro pentru creşterea eficienţei energetice

ArcelorMittal Galaţi a investit trei milioane euro într-o nouă pompă de vid la Oţelărie, pentru creşterea eficienţei energetice a combinatului, în cadrul proiectului "Energize", care are ca scop reducerea consumului de energie al unităţii cu 15% până în anul 2018.

269 afișări
Imaginea articolului ArcelorMittal a finalizat o investiţie de trei milioane euro pentru creşterea eficienţei energetice

ArcelorMittal a finalizat o investiţie de trei milioane euro pentru creşterea eficienţei energetice (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al companiei, pompa de vid degajează oţelul lichid şi elimină hidrogenul, cu efect pozitiv asupra calităţii produselor finale, mai ales pentru tablele groase, în condiţiile în care pompa de vid anterioară utiliza abur de înaltă presiune, cumpărat din exteriorul companiei.

"Un aspect major al strategiei noastre este creşterea eficienţei energetice şi - în acest fel - îmbunataţirea competitivitaţii la nivel local şi regional. Investiţia va sprijini atât strategia noastră de reducere a costurilor, cât şi cea de îmbunătăţire a calităţii tablei produse la Galaţi", a declarat directorul general al Combinatului ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo.

Grupul ArcelorMittal va investi în acest an 40 de milioane de euro la Combinatul din Galaţi, anunţa în luna martie Bruno Ribo, care vorbea despre realizarea unei noi linii de tablă acoperită organic şi a alteia de producere a apei demineralizate, precum şi de investiţii la linia de zincare sau la maşina de planat la cald de tablă groasă. Conducerea Combinatului se aşteaptă ca producţia de oţel de la Galaţi să depăşească 2 milioane de tone anul acesta, cu 300.000 de tone mai mult faţă de 2014.

Pe platforma siderurgică a Combinatului de la Galaţi lucrează aproximativ 6.500 de salariaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici