ArcelorMittal: Contractele cu Hidroelectrica sunt legale. Nu putem cumpăra energie de la supermarket

Contractele în baza cărora ArcelorMittal Galaţi a primit energie de la Hidroelectrica au respectat legislaţia, iar compania nu este trader de energie, ci un consumator mare, care nu poate cumpăra electricitatea "de la supermarket", a declarat Bruno Ribo, directorul executiv al combinatului.

452 afișări
Imaginea articolului ArcelorMittal: Contractele cu Hidroelectrica sunt legale. Nu putem cumpăra energie de la supermarket

ArcelorMittal: Contractele cu Hidroelectrica sunt legale; nu putem cumpăra energie de la supermarket

"Colaborăm cu autorităţile române pentru a demonstra că nu e un caz de ajutor de stat. Noi nu suntem traderi de energie, folosim energia pentru a face producţie. Şi suntem un consumator mare, consumăm în mod constant 200 de megawaţi pe zi. Nu este o marfă pe care să o cumpărăm de la supermarket. Avem nevoie de stabilitate", a afirmat Ribo.

Comisia Europeană a ajuns la concluzia preliminară că două contracte bilaterale încheiate între Hidroelectrica şi ArcelorMittal Galaţi constituie, probabil, ajutor de stat ilegal şi a început procedura oficială de investigare.

Potrivit primelor concluzii, Hidroelectrica a acceptat preţurile propuse de ArcelorMittal Galaţi, pe piaţa OPCOM, deşi existau oferte concurente la preţuri similare sau mai ridicate, ceea ce se constituie în pierdere de venituri pentru stat. În plus, Comisia a constatat că ArcelorMittal Galaţi nu a achiziţionat energia doar în vederea consumului propriu, ci şi pentru furnizare către celelalte companii deţinute de grup în România.

Investigaţia se referă la două contracte, încheiate în decembrie 2009 şi decembrie 2010 între ArcelorMittal Galaţi şi Hidroelectrica, care vizau furnizarea de energie în 2010, respectiv 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici