Arctic a investit 24 milioane euro într-o nouă linie de producţie a frigiderelor. Câte locuri de muncă vor fi înfiinţate la Găeşti

Producătorul de electrocasnice Arctic, parte a grupului turc Arcelik, a inaugurat joi o nouă linie de producţie de frigidere la fabrica din Găeşti, în urma unei investiţii de 24 milioane euro, care va duce la înfiinţarea de noi locuri de muncă, în următorii 5 ani.

720 afișări
Imaginea articolului Arctic a investit 24 milioane euro într-o nouă linie de producţie a frigiderelor. Câte locuri de muncă vor fi înfiinţate la Găeşti

Arctic a investit 24 milioane euro într-o nouă linie de producţie a frigiderelor. Câte locuri de muncă vor fi înfiinţate la Găeşti

Din total, 10,2 milioane euro sunt ajutor de la stat, iar restul fondurile companiei. Circa 400 de noi locuri de muncă vor fi înfiinţate la fabrica din Găeşti în următorii cinci ani.

"Acest moment marchează o nouă etapă în dezvoltarea Arctic, pentru că ne permite să ne continuăm creşterea. În ultimii ani am produs la capacitate maximă. Arctic a avut o performanţă constant pozitivă, cu un ritm de creştere mediu de 5% pe an", a declarat directorul general al companiei, Monica Iavorschi.

Prin noua investiţie, Arctic şi-a extins producţia cu 25%, la 2,5 milioane de unităţi anual, respectiv congelatoare orizontale şi aparate frigorifice verticale sub brandurile Arctic, destinat în principal pietei locale, şi Beko, care merge şi la export. De altfel, 85% din producţia Arctic este destinată exportului.

"Cu această investiţie, cota de exporturi va fi şi mai mare. Arctic a devenit cea mai mare fabrică de frigidere din Europa. Am creat deja 195 de locuri de muncă şi vom crea până la 572 în cinci ani. Statul îşi va recupera investiţia în mai puţin de 5 ani. Din 2002, când am cumpărat Arctic, am investit 108 milioane euro în fabrica din Găeşti", a declarat directorul general al grupului Arcelik, Levent Cakiroglu.

Exportul a fost principalul motor de creştere pentru Arctic, dar şi în România compania a reuşit să-şi majoreze cota de piaţă de la 31% la 36%.

"Ajutorul de stat a fost o încurajare, am fi făcut eforturi să realizam aceasta investiţie. Când trebuie să faci o investiţie, o faci. Din 2002, capacitatea de producţie a crescut de la 300.000 de unităţi la 2,5 milioane pe an. Veniturile din vânzări au crescut de cinci ori. Exporturile au crescut de nouă ori. Vom continua sa creştem", a afirmat directorul grupului Arcelik.

El a explicat că noua linie de producţie va permite o flexibilitate mai mare fabricii.

"Dacă vom creşte la fel (Arctic - nr), vom lua în considerare să adăugăm noi produse la portofoliul Arctic", a arătat Cakiroglu, referindu-se la noi investiţii.

Şeful Arcelik estimează că piaţa românească de profil va creşte în următorii ani.

În ceea ce priveşte cifra de afaceri a Arctic, Cakiroglu preconizează o creştere de 10% în acest an.

Arctic a încheiat anul trecut cu o cifrã de afaceri de 1,37 miliarde lei, cu 24% mai mare faţă de 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici