Are un salariu de 10-15.000 de euro pe lună şi ia decizii pentru milioane de români. Cine este Nicu Marcu, „Isărescul” pieţei financiare

  • Nicu Marcu a fost uns şef al Autorităţii de Supraveghere Financiară
  • El va supraveghea activitatea unor companii care au pe mână peste 15 miliarde de euro
  • Marcu va câştiga între 10 şi 15 mii de euro pe lună, cât un CEO dintr-o firmă privată
2950 afișări
Imaginea articolului Are un salariu de 10-15.000 de euro pe lună şi ia decizii pentru milioane de români. Cine este Nicu Marcu, „Isărescul” pieţei financiare

Are un salariu de 10-15.000 de euro pe lună şi ia decizii pentru milioane de români. Cine este Nicu Marcu, „Isărescul” pieţei financiare

Nicu Marcu, profesor de economie, fost deputat şi vicepreşedinte al Curţii de Conturi a primit votul Parlamentului pentru funcţia preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară. Rolul său este la fel de important pentru piaţa financiară ca şi cel al guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu.

Potrivit legii, Marcu va avea un salariu similar cu cel al unui director de companie mare de pe piaţa financiară, adică de circa 10 – 15 mii de euro net pe lună.

În România, preşedintele ASF conduce Consiliul ASF, care supraveghează piaţa de asigurări, piaţa bursieră şi piaţa de pensii private.

Sorin Pîslaru, redactor-şef, Ziarul Financiar: Pensiile private sunt acum la active de 13 mld. euro, piaţa de asigurări este la 2 spre 3 mld. euro, piaţa de capital a început să devină tot mai importantă, cu toate că lichiditatea bursei şi numărul de investitori este departe de ce se întâmplă nu în Europa de Vest, ci şi faţă de ceea ce se întâmplă în Polonia sau în Ungaria. Impactul asupra publicului al acestei autorităţi este covârşitor pentru că practic sunt câteva milioane de români, cvasitotalitatea salariaţilor sunt, cu voia, fără voia lor, incluşi în sistemul pensiilor private pentru că plătesc o contribuţie din salariul brut la Pilonul II de pensii private şi automat, toate aceste decizii se răsfrâng asupra a ceea ce au în conturi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici