Arhitect: Constructorii de apartamente în Bucureşti câştigă dublul banilor investiţi

Dezvoltatorii imobiliari câştigă un euro pentru fiecare euro investit în construcţia de apartamente în Bucureşti, după ce în 2007-2008 profitul era de trei ori mai mare decât investiţia, a declarat agenţiei MEDIAFAX Ştefan Dumitraşcu, arhitectul şef al Sectorului 3.

423 afișări
Imaginea articolului Arhitect: Constructorii de apartamente în Bucureşti câştigă dublul banilor investiţi

Arhitect: Constructorii de apartamente în Bucureşti câştigă dublul banilor investiţi (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

"Pentru un euro investit acum în imobiliare, în Bucureşti, câştigul este de 100%. Încă este foarte rentabil. Până în 2008 câştigul dezvoltatorilor era de 300%. În acei ani preţurile apartamentelor erau mult mai mari, iar coeficientul de construire intensivă pe teren era şi el mult mai mare", a explicat Dumitraşcu.

El crede că la apartamentele vechi preţurile vor scădea în continuare.

"Aceste apartamente se vor devaloriza progresiv, iar în următorii doi ani această scădere se va menţine, din cauza uzurii inevitabile a acestor spaţii, dar şi a calităţii mult mai ridicate a spaţiilor care se construiesc. Acum încă se vând apartamente vechi în zone bune de locuit cu 1.000 de euro metrul pătrat, or cu aceşti bani se cumpără o cu totul altă calitate într-un ansamblu nou. Sunt dezvoltatori care îţi dau şi o maşină sau mobilă în banii ăştia", a afirmat arhitectul.

Acesta spune că mai este încă "loc de ieftinire" şi estimează că piaţa se va stabiliza în următorii trei ani la preţul de vânzare de 550-600 de euro metrul pătrat pentru un apartament vechi.

Preţul apartamentelor a scăzut cu până la 50% între 2008 şi 2012, iar în ultimii doi ani piaţa s-a stabilizat oarecum şi preţurile au fluctuat cu câteva procente pe an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici