Arhitecţi de talie mondială vin la conferinţa "Cities of Tomorrow" de la Bucureşti

Personalităţi de anvergură mondială din domeniul arhitecturii şi urbanismului, împreună cu membri ai comunităţii de afaceri şi ai autorităţilor centrale şi locale vor discuta, marţi, despre soluţii pentru oraşele de azi şi viziuni pentru cele de mâine la conferinţa "Cities of Tomorrow".

590 afișări
Imaginea articolului Arhitecţi de talie mondială vin la conferinţa "Cities of Tomorrow" de la Bucureşti

Arhitecţi de talie mondială vin la conferinţa "Cities of Tomorrow" de la Bucureşti

Conferinţa "Cities of Tomorrow" - cel mai important forum urban internaţional din România - va avea loc marţi, 25 martie, începând cu ora 09.00, în Bucureşti, la hotelul Crowne Plaza, sala Crown Ballroom şi este organizată de Camera de Comerţ Româno-Germană (AHK Romania), în parteneriat cu Zeppelin şi cu sprijinul Agenţiei de presă Mediafax.

Astfel, la cea de-a II-a ediţie a conferinţei "Cities of Tomorrow", arhitecţi de talie mondială vor susţine prezentări şi vor discuta cu cei prezenţi, printre lectorii deja confirmaţi fiind profesorul Stephan Braunfels, Thomas Madreiter şi Reinhard Joecks.

Stephan Braunfels este autorul unora dintre cele mai mari şi importante realizări arhitecturale din Germania ultimilor douăzeci de ani: sediile birourilor Parlamentului din Berlin, Pinakothek der Moderne din München, planul urbanistic pentru reconstrucţia centrului istoric al oraşului Dresda şi cel pentru centrul oraşului Neu-Ulm.

Thomas Madreiter este Director al Planificării în cadrul administraţiei oraşului Viena, specialist în procese de dezvoltare şi economie urbană, planificare energetică. Activitatea sa se desfăşoară la confluenţa între urbanism, politică şi economie. El va vorbi despre strategii, investiţii şi parteneriate, despre pragmatism şi viziune şi, în general, despre motivele pentru care Viena străluceşte în topurile mondiale ale oraşelor cu cea mai înaltă calitate a vieţii şi cu cea mai echilibrată dezvoltare.

Reinhard Joecks este partener în celebrul birou internaţional Foster + Partners, implicat în proiecte importante precum noul Aeroport Internaţional din Kuweit, complexuri multifuncţionale în Singapore, Tripoli, Casablanca şi Baku, masterplanul pentru oraşul Duisburg din nordul Germaniei, dar şi proiectul pentru Black Sea Gardens Eco-Village în Bulgaria.

Conferinţa "Cities of Tomorrow" este concepută ca un mix de prezentări, discuţii şi networking, împărţită în trei sesiuni. Prima sesiune este dedicată arhitecturii, oraşelor şi teritoriilor sustenabile, urmată de o discuţie pe tema metropolei secolului XXI - mobilitate, interconectare, platforme de business, piaţa imobiliară, oraşele "inteligente", dar şi despre modul în care cultura, oamenii, patrimoniul şi noile tehnologii contribuie la succesul internaţional al oraşelor. În această sesiune se va vorbi despre tendinţe şi strategii, dezvoltare şi insfrastructură, hub-uri economice şi hub-uri culturale, arhitectură şi tehnologii de ultimă oră, totul în procesul accelerat de reinventare a oraşelor.

După pauza de prânz vor avea loc două workshop-uri: primul dintre acestea abordează tematica oraşelor şi afacerilor "verzi", iar cel de-al doilea va fi concentrat pe metode de reinventare a oraşelor mici şi mijlocii, managementul reindustrializării, revitalizarea urbană şi parcurile tehnologice. Concluziile workshop-urilor vor fi discutate într-o sesiune comună.

Ultima sesiune este dedicată prezentării unui important birou de arhitectură care a abordat cu succes regenerarea inteligentă şi spectaculoasă a oraşelor industriale din Germania.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului "Cities of Tomorrow" şi înscrierile pentru participare le puteţi găsi pe website-ul: http://rumaenien.ahk.de/ro/evenimente/inregistrare-eveniment-cities/

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici