ASF a amendat în decembrie SSIF Carpatica Invest deoarece Consiliul de Administraţie era incomplet

Autoritatea de Surpaveghere Financiară (ASF) a amendat la finalul anului trecut Carpatica Invest cu aproape 22.000 de lei, sumă reprezentând 1% din cifra de afaceri din 2012, deoarece firma de brokeraj nu a completat componenţa Consiliului de Administraţie de la două la trei persoane.

391 afișări
Imaginea articolului ASF a amendat în decembrie SSIF Carpatica Invest deoarece Consiliul de Administraţie era incomplet

ASF a amendat în decembrie SSIF Carpatica Invest deoarece CA-ul era incomplet

"Ţinând cont de faptul că societatea de servicii de investiţii financiare Carpatica Invest nu a răspuns solicitărilor repetate ale ASF de completare a componenţei Consiliului de Administraţie, având în vedere prevederile (...) referitoare la numărul minim de membri ai Consiliului de Administraţie al unei societăţi de servicii de investiţii financiare, precum şi faptul că şi în prezent componenţa Consiliului de Administraţie este formată din doi membri, încălcându-se astfel prevederile legale (...) se sancţionează societatea de servicii de investiţii financiare Carpatica Invest (...) cu amendă în cuantum de 21.639 lei (reprezentând 1% din cifra de afaceri aferentă exerciţiului financiar 2012)", se arată într-o decizie emisă de ASF în luna decembrie.

Carpatica Invest a contestat la ASF sancţiunea, iar plângerea a fost respinsă marţi de instituţie.

Consiliul de Administraţie este format din trei persoane, Marius Trif (preşedinte) şi doi membri Gheorghe Cismaru şi Ion Dobrica, potrivit informaţiilor de pe site-ul Carpatica Invest, însă Trif nu mai lucrează de câteva luni la firma de brokeraj.

Carpatica Invest a intermediat anul trecut tranzacţii de aproape 255,7 milioane lei la Bursa de la Bucureşti, clasându-se pe locul 17 în topul brokerilor, cu o cotă de piaţă de 0,94%.

Firma de brokeraj Carpatica Invest face parte din grupul financiar Carpatica, controlat de omul de afaceri Ilie Carabulea.

Carabulea şi Marian Mîrzac, fostul director general al Carpatica Asig din Sibiu, sunt arestaţi preventiv pentru fapte corupţie, fiind acuzaţi că, în mod fraudulos, în perioada mai - decembrie 2013, au reuşit să tergiverseze şi să influenţeze rezultatele unor controale dispuse de ASF faţă de societatea de asigurări.

Preşedintele ASF, Dan-Radu Ruşanu, a fost reţinut, marţi, pentru 24 de ore, în dosarul "Carpatica", după ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au extins urmărirea penală în cazul său, pentru favorizare a infractorului şi influenţare a declaraţiilor. Propunerea de arestare preventivă a lui Dan Radu Ruşanu, formulată de procurorii anticorupţie, a fost respinsă, în noaptea de marţi spre miercuri, de Tribunalul Bucureşti. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Săptămâna trecută, procurorii DNA au început urmărirea penală a lui Dan Radu Ruşanu, în acest dosar, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la abuz în serviciu, fiind suspectat că a întocmit şi a avizat proiectul OUG privind ASF şi ar fi acceptat "protejarea frauduloasă" a intereselor Carpatica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici