ASF a suspendat autorizaţia Carpatica Invest

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a suspendat autorizaţia de funcţionare a SSIF Carpatica Invest, cerând firmei de brokeraj să-şi remedieze situaţia financiară şi să atragă noi resurse de capital.

286 afișări
Imaginea articolului ASF a suspendat autorizaţia Carpatica Invest

ASF a suspendat autorizaţia Carpatica Invest (Imagine: Shuuterstock)

Autorizaţia Carpatica Invest a fost suspendată pentru o perioadă de 90 de zile, timp în care firma poate efectua operaţiuni de depunere şi retragere de numerar în şi din conturile clienţilor şi operaţiuni de transfer a valorilor mobiliare către Secţiunea I a Depozitarului Central sau către alte conturi indicate de clienţi, potrivit unui anunţ transmis vineri de ASF.

Carpatica Invest a intermediat anul trecut tranzacţii de aproape 255,7 milioane lei la Bursa de la Bucureşti, clasându-se pe locul 17 în topul brokerilor, cu o cotă de piaţă de 0,94%.

Firma de brokeraj Carpatica Invest face parte din grupul financiar Carpatica, controlat de omul de afaceri Ilie Carabulea.

La finalul anului trecut, ASF a amendat Carpatica Invest cu aproape 22.000 de lei, sumă reprezentând 1% din cifra de afaceri din 2012, deoarece firma de brokeraj nu a completat componenţa Consiliului de Administraţie de la două la trei persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici