ASF: Doar 289 de brokeri de asigurare din cei 552 prezenţi pe piaţă îndeplinesc noile cerinţe de capital

Doar 289 de brokeri de asigurare şi/sau reasigurare din 552 prezenţi pe piaţă îndeplineau la 27 ianuarie noile cerinţe de capital, conformându-se pragului minim de 150.000 lei, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), iar 85 de societăţi au activitatea suspendată sau interzisă.

464 afișări
Imaginea articolului ASF: Doar 289 de brokeri de asigurare din cei 552 prezenţi pe piaţă îndeplinesc noile cerinţe de capital

ASF: Doar 289 de brokeri de asigurare din cei 552 prezenţi pe piaţă îndeplinesc noile cerinţe de capital (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Potrivit Normei ASF nr. 9/2015 privind autorizarea şi funcţionarea brokerilor de asigurare şi/sau de reasigurare, aceştia trebuie să aibă un capital social de minim 150.000 lei.

Astfel, 289 de brokeri s-au conformat deja reglementărilor, iar 48 au dosare de majorare a capitalului social în analiză, solicitările fiind transmise către ASF până în ultima zi a anului trecut.

Totodată, 36 de brokeri de asigurare au solicitat, până la 31 decembrie 2015, aprobarea retragerii autorizaţiei de funcţionare sau a suspendării activităţii, neavând capitalul social minim cerut prin normă.

ASF a notificat 75 de brokeri pentru nerespectarea obligaţiei de majorare a capitalului social.

De asemenea, 57 de societăţi nu s-au conformat cerinţelor de capital minim şi au activitatea interzisă temporar, iar alte 28 de societăţi au activitatea suspendată.

Din cei 552 de brokeri înregistraţi pe piaţa de profil, 19 se află în procedură de insolvenţă.

Norma ASF nr. 9/2015 privind autorizarea şi funcţionarea brokerilor de asigurare şi/sau de reasigurare a fost publicată în Monitorul Oficial pe 22 aprilie 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici