Asociaţia Reţelelor Comerciale: Pentru salvarea bugetului singura soluţie este diminuarea evaziunii

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) consideră că pentru salvarea bugetului de stat singura soluţie viabilă este diminuarea evaziunii fiscale, care sufocă tot mai mult comerţul din România şi operatorii comerciali.

26 afișări
Imaginea articolului Asociaţia Reţelelor Comerciale: Pentru salvarea bugetului singura soluţie este diminuarea evaziunii

Asociaţia Reţelelor Comerciale: Pentru salvarea bugetului singura soluţie este diminuarea evaziunii (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Decizia Guvernului Boc de a creşte nivelul Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA) cu 5 puncte procentuale, până la 24% ar lovi dramatic economia, atât la nivelul consumatorilor, cât şi al agenţilor economici care îşi desfăşoară activitatea în România. Dorim însă să atragem atenţia asupra faptului că pentru salvarea bugetului de stat singura soluţie viabilă este diminuarea evaziunii fiscale, care sufocă tot mai mult comerţul din România şi operatorii comerciali", se arată într-un comunicat al AMRCR, transmis luni MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor asociaţiei, tentaţia crescândă a agenţilor economici intermediari va fi aceea de a comite evaziune fiscală, în condiţiile în care acest fenomen reprezintă deja un flagel al economiei româneşti, cu care autorităţile pierd lupta în mod constant.

"Nenumăraţi producători au fost nevoiţi să pună lacăt afacerilor pentru că nu au mai putut ţine pasul cu importurile netaxate, fie că a fost vorba despre zahăr, carne, legume, fructe etc. Astfel, fără eficientizarea activităţilor de combatere a evaziunii fiscale, toate încercările de a cârpi bugetul de stat vor fi în van, ba mai mult, se vor întoarce împotriva contribuabililor buni platnici, în timp ce reţelele organizate ale evazioniştilor de anvergură vor continua să funcţioneze fără emoţii", se mai arată în comunicat.

AMRCR atrage atenţia asupra faptului că însăşi creşterea TVA este o măsură care induce creşterea evaziunii fiscale, mai ales pe piaţa agro-alimentară.

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) este o asociaţie profesională din care fac parte cei mai mari jucători care operează pe piaţa de retail din România. Aceasta a fost constituită în anul 2003 şi are ca membri Cora, Carrefour, Auchan, Kaufland, real,-, Selgros, Metro Cash & Carry, Billa, Mega Image, Profi, Penny Market, Praktiker , Bricostore, Baumax, Dedeman, Hornbach, OBI şi Mobexpert.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici