Asociatia Română a Băncilor, după votarea legii dării în plată: Va avea un impact negativ asupra stabilităţii financiare

Legea dării în plată va avea un impact negativ asupra stabilităţii financiare şi există interpretări ale industriei financiare, ale BCE şi ale altor instituţii cu privire la posibilele elemente de neconstituţionalitate şi de hazard moral, este de părere Asociatia Română a Băncilor (ARB)

1826 afișări
Imaginea articolului  Asociatia Română a Băncilor, după votarea legii dării în plată: Va avea un impact negativ asupra stabilităţii financiare

Asociatia Română a Băncilor, după votarea legii dării în plată: Va avea un impact negativ asupra stabilităţii financiare

"Comunitatea bancară ramane la aceeasi parere conform careia legea darii in plata va avea un impact negativ asupra stabilitatii financiare, asa cum pentru prima oara s-a considerat de catre Banca Nationala a Romaniei in sensul identificarii unui risc sistemic sever determinat de cadrul legislativ incert si impredictibil in domeniul financiar bancar", a anunţat miercuri ARB.

În plus, Asociaţia spune că exista interpretari clare ale industriei financiare, ale Preşedinţiei şi Guvernului României, Băncii Centrale Europene şi ale Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la posibilele elemente de neconstituţonalitate şi de hazard moral.

"Aceste elemente de neconstituţionalitate împreună cu modificarea sau afectarea contractelor încheiate legal cu băncile în trecut vor fi luate în considerare de către instituţiile de credit cu privire la modul în care vor reacţiona la impactul acestei legi", a arătat ARB.

Legea dării în plată a fost adoptată, miercuri, de Camera Deputaţilor cu o majoritate de 207 voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi o abţinere.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici