Astăzi este ultima zi de depunere a proiectelor pentru modernizarea unor drumuri judeţene

În cadrul Programului Operaţional Regional (POR), în perioada 30 martie - 2 iulie (inclusiv) se pot depune, de către administraţiile locale, proiecte pentru finanţarea modernizării drumurilor judeţene din regiunile Bucureşti-Ilfov, Sud Muntenia şi Vest.

125 afișări
Imaginea articolului Astăzi este ultima zi de depunere a proiectelor pentru modernizarea unor drumuri judeţene

Astăzi este ultima zi de depunere a proiectelor pentru modernizarea unor drumuri judeţene

Prin proiectele pentru drumurile din Bucureşti-Ilfov se pot atrage finanţări de 13,03 milioane de euro, iar prin cele pentru Sud Muntenia şi Vest - 72,02 milioane de euro, respectiv 37,72 milioane de euro. Finanţările sunt alocate prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) şi bugetul de stat.

Prin intermediul acestor priorităţi de investiţie vor fi sprijinite acţiuni care vizează:
- modernizarea şi reabilitarea pentru îmbunătăţirea parametrilor relevanţi - creşterea vitezei, siguranţei rutiere, portanţei etc. reţelei de drumuri judeţene (inclusiv poduri şi podeţe, acces la proprietăţi - aflate în domeniul public) care asigură conectivitatea cu reţeaua TEN-T, construirea unor noi segmente de drum judeţean pentru conectarea la autostrăzi sau drumuri expres;
- construcţia/modernizarea variantelor ocolitoare cu statut de drum judeţean ce vor face parte din drumul judeţean respectiv, construirea/realizarea de sensuri giratorii şi alte elemente pentru creşterea siguranţei circulaţiei (parapeţi de protecţie, limitatoare de viteză - inclusiv marcaje rezonatoare), semnalistică orizontală şi verticală, reorganizare de intersecţii;
- construirea/modernizarea/reabilitarea de pasaje/noduri rutiere şi construirea pasarelelor pietonale.

În data de 20 martie 2018, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a emis ordinul de aprobare a Ghidului solicitantului - condiţii specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr.POR 2018/6/6.1/3 Bucureşti Ilfov, Axa prioritară 6 - Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, Prioritatea de investiţii 6.1 – Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale - Apel pentru regiunea Bucureşti-Ilfov.

Iar în 22 martie 2018, MDRAP a emis ordinul de aprobare a Ghidului solicitantului - condiţii specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr.POR 2018/6/6.1/4 Vest şi Sud Muntenia, Axa prioritară 6 - Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, Prioritatea de investiţii 6.1 - Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale - Apel pentru regiunile Vest şi Sud Muntenia.

Astfel, au fost deschise apelurile de proiecte dedicate infrastructurii rutiere de importanţă regională, aferent regiunilor menţionate, pentru perioada 30 martie - 2 iulie 2018.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici