AstraZeneca va cumpăra compania farmaceutică americană Alexion pentru 39 de miliarde de dolari

  • AstraZeneca din Marea Britanie va cumpăra compania farmaceutică americană Alexion.
  • Compania britanică va plăti 39 de miliarde de dolari în numerar şi acţiuni.
223 afișări
Imaginea articolului AstraZeneca va cumpăra compania farmaceutică americană Alexion pentru 39 de miliarde de dolari
AstraZeneca din Marea Britanie va cumpăra compania farmaceutică americană Alexion pentru 39 de miliarde de dolari în numerar şi acţiuni, pentru a-şi consolida poziţiile în imunologie şi boli rare, notează Reuters.
 
O acţiune Alexion valora vineri aproximativ 121 USD.
 
Această achiziţie ne permite să ne îmbunătăţim prezenţa în imunologie. Alexion s-a impus ca lider în biologia complement, aducând beneficii care schimbă viaţa pacienţilor cu boli rare,” a declarat, într-un comunicat, directorul executiv al AstraZeneca, Pascal Soriot.
 
Compania britanică a declarat că cele două consilii de administraţie au aprobat acordul care, sub rezerva aprobării de reglementare şi a acţionarilor, se aşteaptă să fie încheiat în al treilea trimestru din 2021.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici