ATAC CIBERNETIC de amploare împotriva Turciei, care afectează în special serviciile bancare

Serverele de Internet din Turcia sunt supuse începând de luni unui vast atac cibernetic, care a afectat în special serviciile bancare, îngreunând operaţiunile, a anunţat vineri o sursă apropiată Guvernului turc, în timp ce presa scrie că atacul ar putea fi lansat din Rusia, relatează Le Parisien.

4234 afișări
Imaginea articolului ATAC CIBERNETIC de amploare împotriva Turciei, care afectează în special serviciile bancare

ATAC CIBERNETIC de amploare împotriva Turciei, care afectează în special serviciile bancare

Organizaţia neguvernamentală Nic.tr, responsabilă de administrarea adreselor site-urilor de Internet cu numele de domeniu ".tr", care include ministerele, armata, băncile şi numeroase site-uri comerciale, a precizat că ofensiva provine din "surse organizate" din afara Turciei.

Presa turcă apreciază că acest atac ar putea proveni din Rusia, în condiţiile în care Moscova şi Ankara traversează o gravă criză diplomatică de când aviaţia turcă a doborât un bombardier rusesc la frontiera siriană, pe 24 noiembrie.

De asemenea, presa turcă aminteşte că grupul de hackeri Anonymous a declanşat un război digital împotriva Turciei. "Turcia susţine Daech (gruparea Stat Islamic-n.r.), cumpărând petrol şi îngrijindu-i combatanţii (...). Dacă nu încetaţi sprijinul pentru Daech, vom continua cu atacuri cibernetice împotriva Turciei", a scris grupul de hackeri într-un comunicat recent.

Ministrul Transporturilor şi Comunicaţiilor, Binali Yildirim, a evocat o situaţie "îngrijorătoare" şi a cerut consolidarea măsurilor de securitate, pe care le consideră "insuficiente".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici