Atac cibernetic la CNAIR. UPDATE: STS a decis să ÎNCHIDĂ accesul la conţinutul site-ului

Siteul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere - www.cnadnr.ro – a fost afectat luni dimineaţa de un atac cibernetic, astfel că mai multe funcţii ale acestuia sunt blocate la accesarea din exterior. Rovinieta, de exemplu, se poate plăti, dar nu i se poate verifica valabilitatea

1888 afișări
Imaginea articolului Atac cibernetic la CNAIR. UPDATE: STS a decis să ÎNCHIDĂ accesul la conţinutul site-ului

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale anunţă, într-un comunicat de presă, referitor la siteul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere - www.cnadnr.ro, afectat luni de un atac cibernetic, că decizia a fost de oprire a accesului la conţinutul acestuia până la remedierea problemei

"Urmare a măsurilor proactive de asigurare a funcţionalităţii site-ului www.cnadnr.ro, găzduit de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, în cursul zilei de 23.04.2018 a fost identificată o breşă de securitate care ar fi putut fi exploatată de un atac informatic. Menţionăm că site-ul este găzduit pe infrastructura STS şi este administrat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Ca urmare a vulnerabilităţii sesizate de specialiştii STS, de comun acord cu CNAIR, proprietarul şi administratorul site-ului www.cnadnr.ro, s-a luat măsura opririi accesului la conţinutul acestuia până la remedierea problemelor de către administrator", se arată în comunicatul transmis de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Sursa citată precizează că site-ul va fi accesibil publicului după ce reprezentanţii CNAIR vor confirma că au fost eliminate vulnerabilităţile semnalate.

„Noi, din interior, putem să accesăm site-ul, dar înţeleg că din exterior nu se pot utiliza unele funcţii. Site-ul este administrat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, lucrăm şi noi, şi ei, la remedierea situaţiei, dar momentan nu se ştie cât va mai dura disfuncţionalitatea”, a declarat pentru MEDIAFAX Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

„Specialiştii IT ne-au asigurat că în urma acestui atac nu au fost pierdute date personale sau alte informaţii iar unele funcţii - cum este plata rovinietei - sunt utilizabile”, a mai spus Alin Şerbănescu.

Serviciul IT al CNAIR a anunţat printr-un e-mail intern, trimis angajaţilor, că „în urma unui atac cibernetic website-ul companiei, www.cnadnr.ro, a fost compromis. Fiind găzduit de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) s-a luat decizia de a-l suspenda temporar până la întocmirea unui raport privind vulnerabilităţile exploatate şi eventualele daune provocate. Vom fi anunţaţi de către STS atunci când siteul va fi din nou online”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici