Au fost depuse peste 300 de proiecte pentru investiţii în irigaţii la Ministerul Agriculturii

La Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Regionale au fost depuse 301 proiecte în valoare totală de 295.829.890 euro din partea potenţialilor interesaţi de investiţiile în dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii de irigaţii.

246 afișări
Imaginea articolului Au fost depuse peste 300 de proiecte pentru investiţii în irigaţii la Ministerul Agriculturii

Au fost depuse peste 300 de proiecte pentru investiţii în irigaţii la Ministerul Agriculturii

Deşi a fost înaintat un număr mult mai mare de proiecte, comparativ cu sesiunile deschise anterior, fondurile alocate nu sunt epuizate iar la acest moment mai sunt disponibile 4.170.110 euro. Sesiunea de primire a proiectelor se va finaliza la 31 august, ora 16:00, anunţă reprezentanţii Ministerului, într-un comunicat de presă, remis miercuri, MEDIAFAX.

Sesiunea de primire a proiectelor face parte din submăsura 4.3 „Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice” din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, iar suma totală alocată anual pentru aceste proiecte este de 200 milioane de euro, plafonul pentru cererile de finanţare ajungând însă, la 300 milioane de euro.

Fiecare proiect poate beneficia de sume până la un milion de euro, iar fondurile sunt 100% nerambursabile. Acestea se acordă pentru modernizarea infrastructurii secundare de irigaţii, a clădirilor aferente staţiilor de pompare de punere sub presiune, precum şi pentru racordarea acestora la utilităţi, inclusiv construcţia şi modernizarea bazinelor de colectare şi stocare a apei de irigat. Un element de noutate faţă de ediţiile anterioare, este faptul că echipamentele de irigat pot fi achiziţionate în limita a 30% din valoarea eligibilă a proiectului, potrivit sursei citate.

În această sesiune s-a acordat finanţare de până la 1.000.000 euro pentru fiecare proiect de investiţii în sistemele de irigaţii. Fondurile sunt 100% nerambursabile şi se acordă pentru modernizarea infrastructurii secundare de irigaţii, a clădirilor aferente staţiilor de pompare de punere sub presiune, precum şi pentru racordarea acestora la utilităţi, inclusiv construcţia şi modernizarea bazinelor de colectare şi stocare a apei de irigat. Un element de noutate este faptul că echipamentele de irigat pot fi achiziţionate în limita a 30% din valoarea eligibilă a proiectului – modalitatea de calcul fiind detaliată în Ghidul Solicitantului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici