Au fost selectaţi cei 1.000 de câştigători ai bonusului de dobândă pentru emisiunea de titluri de stat Centenar

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a anunţat, vineri, care sunt cei 1.000 de câştigători ai bonusului de dobândă din cadrul celei de a treia emisiuni Tezaur - ediţia Centenar, potrivit unui comunicat de presă.

2526 afișări
Imaginea articolului Au fost selectaţi cei 1.000 de câştigători ai bonusului de dobândă pentru emisiunea de titluri de stat Centenar

Au fost selectaţi cei 1.000 de câştigători ai bonusului de dobândă pentru emisiunea de titluri de stat Centenar

Finanţele au organizat joi extragerea celor 1.000 de câştigători ai bonusului de dobândă, iar selecţia s-a făcut electronic sub supravegherea unei comisii formate din cinci membri.

„Pentru bonusul de dobândă în valoare de 5.000 de lei s-au calificat 18.071 de investitori persoane fizice, înregistraţi în evidenţele Ministerului Finanţelor Publice şi ale Companiei Poşta Română. Câştigătorii au fost desemnaţi prin tragere la sorţi, pe baza CNP-ului. Cei mai mulţi sunt din Bucureşti, Bacău, Iaşi, Prahova şi Argeş”, au menţionat reprezentanţii MFP.

Până pe 9 ianuarie 2019, investitorii vor fi notificaţi la domiciliu cu privire la câştigarea bonusului de dobândă, iar banii pot fi ridicaţi de la Unităţile Trezoreriei Statului începând cu 10 ianuarie 2019. Investitorii vor avea la dispoziţie circa un an, până la 20 decembrie 2019, pentru a revendica premiul.

Finanţele au lansat în perioada 15 iunie - 21 decembrie 2018 trei emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populaţiei în cadrul Programului Tezaur Centernar.

„Dovada interesului crescut al populaţiei faţă de această metodă de economisire este numărul mare de români, 52.239, care au ales să investească peste 2 miliarde de lei în titluri de stat. Aceasta este cea mai mare sumă investită în titluri de stat destinate exclusiv populaţiei”, au detaliat reprezentanţii MFP.

Titlurile de stat au fost achiziţionate astfel: prin Trezorerii - peste 1,73 miliarde de lei de către 40.759 de investitori; prin Poşta Română de peste 338,47 de milioane de lei, de către 11.480 de investitori.

Titlurile de stat au avut o valoare nominală de un leu şi au putut fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente majore la data efectuării subscrierii.

Prima emisiune a avut o dobândă de 5% pe an şi scadenţa la cinci ani, cea de-a doua o dobândă de 4,5% pe an şi scadenţa la trei ani, iar cea de a treia o dobândă de 4,5 pe an şi scadenţa la doi ani.

Veniturile obţinute în urma tranzacţionării titlurilor de stat sunt neimpozabile. MFP va continua anul viitor emiterea de titluri de stat destinate exclusiv populaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici