Audi a ajuns la un acord pentru preluarea Ducati, la preţul de 860 milioane euro

Audi a ajuns la o înţelegere cu grupul italian Investindustrial pentru preluarea constructorului de motociclete Ducati Motor Holding la un preţ de aproximativ 860 milioane euro, a declarat pentru Bloomberg o sursă apropiată situaţiei.

154 afișări
Imaginea articolului Audi a ajuns la un acord pentru preluarea Ducati, la preţul de 860 milioane euro

Audi a ajuns la un acord pentru preluarea Ducati, la preţul de 860 milioane euro (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Consiliul de Supraveghere al grupului german Volkswagen, care deţine Audi, va aproba miercuri acordul, a adăugat sursa citată.

Contactaţi de Bloomberg, reprezentanţii Audi şi Investindustrial au refuzat să comenteze informaţiile.

Ducati are datorii de aproape 200 milioane euro, a anunţat în martie grupul Investindustrial.

Preşedintele Volkswagen, influentul Ferdinand Piech, vorbeşte de câţiva ani despre marca italiană de motociclete. El şi-a exprimat pentru prima dată public interesul pentru preluarea Ducati în aprilie 2008, însă compania a fost cumpărată atunci de Investindustria.

Ducati va completa gama de autoturisme de lux a Audi cu motociclete premium, care vor concura cu vehiculele pe două roţi produse de BMW.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici