Aurul a atins un maxim record, din cauza agravării crizei din zona euro

Cotaţia aurului a atins miercuri un maxim record de 1.578,5 dolari uncia, din cauza agravării crizei datoriilor din zona euro şi după publicarea concluziilor reuniunii din iunie a Rezervei Federale (Fed) americane, care sugerează că ar putea fi nevoie de noi măsuri de suplimentare a lichidităţilor.

669 afișări
Imaginea articolului Aurul a atins un maxim record, din cauza agravării crizei din zona euro

Aurul a atins un maxim record, din cauza agravării crizei din zona euro (Imagine: Shutterstock)

La ora 12:03 GMT, aurul spot era cotat la 1.572,99 dolari uncia, în creştere de la 1.565,25 dolari uncia la închiderea de marţi de la New York.

Contractele futures pentru aurul cu livrare în august au avansat cu 11,3 dolari, la 1.573,60 dolari uncia, după un maxim record de 1.579,70 dolari uncia atins în timpul tranzacţiilor.

Aurul se îndreaptă spre a opta şedinţă de creştere consecutivă, ceea ce nu s-a mai întâmplat de la jumătatea lui octombrie 2006, când a avansat timp de nouă zile.

Liderii din zona euro ar trebui să participe vineri la un summit extraordinat pe tema Greciei, după ce miniştrii de Finanţe au recunoscut pentru prima oară că ar putea fi necesar un faliment controlat al Greciei, pentru a aduce datoriile la un nivel sustenabil. Reticenţa Germaniei pune însă întâlnirea sub semnul întrebării.

În Statele Unite, concluziile şedinţei de politică monetară a Fed din luna iunie au arătat că unii membri cred că ar putea fi necesară continuarea politicii de suplimentare a lichidităţilor, întrucât redresarea economică este prea firavă pentru a reduce şomajul.

Preţul argintului spot a avansat până la ora transmiterii ştirii cu 1,7%, la 36,65 dolari uncia.

Paladiul, folosit în industrie, depinde în mare parte de piaţa auto din China, iar cotaţia a urcat cu 1,3%, la 771,97 dolari uncia.

Cotaţia platinei a crescut cu 0,9%, la 1.744,99 dolari uncia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici