Aurul atinge un nou maxim, iar bursele europene sunt în scădere

Preţul aurului a atins joi un nou maxim record, iar bursele europene au revenit pe scădere, din cauza temerilor investitorilor legate de soliditatea economiei mondiale.

560 afișări
Imaginea articolului Aurul atinge un nou maxim, iar bursele europene sunt în scădere

Aurul atinge un nou maxim, iar bursele europene sunt în scădere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La ora 12:00 GMT, preţul aurului, considerat plasament sigur de către investitori, a atins nivelul istoric de 1,816,25 dolari pe uncie.

Summitul franco-german de marţi nu a reuşit să calmeze temerile din pieţe legate de criza datoriilor din zona euro, iar anunţul privind intenţia de introducere a unei taxe pe tranzacţiile financiare în Europa a amplificat declinul acţiunilor.

La ora 11:00 GMT, acţiunile Societe Generale erau în scădere cu 5,26%, Credit Agricole cu 4,14%, iar BNP Paribas cu 3,27%,

La Londra, titlurile Barclays au coborât cu 4,71%, iar acţiunile Deutsche Borse au pierdut la Frankfurt 2,96%.

Toate bursele europene mari aveau la jumătatea tranzacţiilor evoluţii negative.

Bursa din Paris era în scădere cu 2,62%, la Frankfurt cu 3,6%, la Londra cu 2,11%, la Madrid cu 2,72%, iar la Milano cu 3,48%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici