Automobile Dacia va instala panouri solare pe platforma de la Mioveni

Automobile Dacia va instala pe platforma de la Mioveni sisteme de panouri solare, astfel încât compania să aibă un consum mai mic de energie convenţională, primele unităţi urmând să fie montate peste circa doi ani, a declarat, joi, directorul executiv al Renault Services Roumanie, Bernard Sonilhac.

375 afișări
Imaginea articolului Automobile Dacia va instala panouri solare pe platforma de la Mioveni

Automobile Dacia va instala panouri solare pe platforma de la Mioveni (Imagine: Mediafax Foto)

El a precizat că în curând vor fi stabilite detaliile unui proiect pe această temă, care va fi prezentat autorităţilor în vederea obţinerii de subvenţii.

"Pentru acest proiect vom solicita sprijinul statului. Sistemele de panouri solare vor fi instalate chiar dacă nu vom primi subvenţii, pentru că aceste tipuri de proiecte duc în timp la importante reduceri de costuri", a spus şeful Renault Services Roumanie, entitate din grupul Renault responsabilă cu problemele de mediu.

Sonilhac a precizat că sistemul de panouri solare va diminua semnificativ costurile cu energia.

Reprezentantul Renault Services Roumanie a mai spus că până la finele anului 2015 Automobile Dacia va investi aproximativ şapte milioane de euro în implementarea programelor de mediu.

Constructorul auto a anunţat săptămâna trecută că în ultimii zece ani a investit în proiecte de mediu 22 milioane euro, consumul de energie scăzând cu 74%.

Automobile Dacia a vândut anul trecut, în România şi străinătate, 348.723 autovehicule, cu 12% mai multe faţă de 2009. Livrările la export au însumat peste 311.000 unităţi, principalele pieţe fiind Franţa, Germania, Italia şi Spania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici