Autoritatea de reglementare din China le cere băncilor să sprijine investiţiile în infrastructură

Autoritatea de reglementare din domeniul bancar şi de asigurări din China a solicitat instituţiilor financiare să acorde mai mult sprijin investiţiilor în infrastructură, importatorilor şi exportatorilor, dar şi companiilor de credit care se confruntă cu probleme temporare, relatează Reuters.

890 afișări
Imaginea articolului Autoritatea de reglementare din China le cere băncilor să sprijine investiţiile în infrastructură

Autoritatea de reglementare din China le cere băncilor să sprijine investiţiile în infrastructură

Într-o declaraţie publicată pe site, Comisia bancară şi de reglementare din China a cerut băncilor să crească proporţia împrumuturilor pe termen mediu şi lung, pentru a evita împovărarea debitorilor la sfârşitul lunii sau trimestrului.

Măsura vine pe fondul unei perioade de incertitudine pentru economia Chinei, cauzată în mare parte de tensiunile comerciale cu Statele Unite. China aproape şi-a triplat valoarea proiectelor de investiţii cu active fixe aprobate în luna iulie, deoarece pare să accelereze cheltuielile pentru infrastructură.

Sâmbătă, autoritatea de reglementare a solicitat băncilor şi companiilor de asigurări să abordeze „puncte slabe” din sectorul infrastructurii din China şi să coopereze cu guvernele locale pentru a-şi identifica nevoile, dar să fie atente la ridicarea nivelurilor ascunse ale datoriilor.

De asemenea, instituţiile financiare nu ar trebui să retragă finanţare „orbeşte” din partea companiilor care au un istoric bun de credite, dar care se confruntă cu „dificultăţi operaţionale temporare”.

Conform relatării Reuters, sprijinul ar trebui acordat, de asemenea, comerţului exterior şi firmelor orientate spre export afectate de situaţia de pe piaţa internaţională şi care trec prin probleme, dar păstrează perspective bune de dezvoltare.

Creşterea exporturilor şi a importurilor Chinei s-a accelerat în luna iulie, în ciuda ultimelor taxe din SUA, în timp ce excedentul comercial cu Statele Unite a rămas aproape de nivelurile record.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici