Autoritatea germană pentru concurenţă analizează preţurile la petrol şi benzină

Autoritatea germană pentru concurenţă a anunţat că, începând din luna mai, investighează divergenţa dintre preţurile la ţiţei, preţurile de vânzare la rafinării şi preţurile la staţiile de benzină, dar nu a tras încă nicio concluzie pentru a lua măsuri, scrie Reuters.

316 afișări
Imaginea articolului Autoritatea germană pentru concurenţă analizează preţurile la petrol şi benzină

Autoritatea germană pentru concurenţă analizează preţurile la petrol şi benzină

Germania a introdus o reducere la benzină pentru lunile iunie, iulie şi august pentru a-i ajuta pe automobilişti să facă faţă creşterii vertiginoase a preţurilor, ca parte a măsurilor de ajutorare ca răspuns la creşterea costului vieţii, dar preţurile ridicate care continuă să fie practicate au dus la acuzaţii de scumpire nejustificată.

Un purtător de cuvânt al biroului a declarat că instituţia a analizat discrepanţele de preţ, dar că nu a tras nicio concluzie.

"În acest stadiu, însă, nu suntem încă în măsură să facem declaraţii cu privire la marjele reale de profit sau la transferarea discountului pentru benzină", a declarat purtătorul de cuvânt pentru Reuters. "Rezultatele acestui studiu ne-ar putea oferi o bază pentru a aborda în mod ţintit posibilele încălcări ale legislaţiei privind concurenţa", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Anterior, Der Spiegel a relatat, citând o scrisoare din partea Ministerului Energiei, că autoritatea de reglementare investighează discrepanţe care ar putea indica o încălcare a normelor de concurenţă.

"În ceea ce priveşte pieţele de carburanţi, seturile de date iniţiale arată că diferenţele dintre preţurile de vânzare ale ţiţeiului şi cele ale rafinăriilor au crescut semnificativ", se arată în scrisoarea ministerului adresată unui membru al partidului de stânga Die Linke, potrivit Der Spiegel. Dar această divergenţă ar putea fi rezultatul unor probleme structurale de concurenţă, şi nu al unor încălcări ale regulilor de concurenţă, care au dus la creşterea preţurilor, potrivit raportului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici