Autoritatea Veterinară verifică livrările de carne din Marea Britanie

Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) verifică toate livrările de carne de vită, oaie şi porc şi derivate intrate în ţară, în ultima lună, din Marea Britanie, după ce autorităţile engleze au anunţat descoperirea unui caz de febră aftoasă.

1 afișare
Imaginea articolului Autoritatea Veterinară verifică livrările de carne din Marea Britanie

Autoritatea Veterinară verifică livrările de carne din Marea Britanie

"În România funcţionează, odată cu aderarea la UE, sistemul european de notificare a livrărilor, care permite trasabilitatea livrărilor din alte state. Vom verifica fiecare livrare de carne de porc, oaie şi vită - speciile vulnerabile la febră aftoasă - şi produse derivate din Marea Britanie din ultima lună, pentru a vedea dacă există sau nu un pericol. Marea Brianie nu livrează animale vii în România", a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, Nicolae Lazăr, director pe probleme de sănătate animală în Autoritatea Veterinară.

Medicii veterinari din Constanţa au verificat în ultimele 48 de ore transporturile din Marea Britanie care au intrat prin porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud în ultima lună, constatând că pe cale navală nu a venit niciun transport de carne de vită din Anglia.

Lazăr a precizat că luni dimineaţa se reuneşte la Bruxelles un Comitet Veterinar Permanent care va lua o decizie privind măsurile ce vor fi luate de către statele membre şi durata acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici