Autorităţile americane "îi dau peste mână" băncii Goldman Sachs cu o amendă de 550 milioane dolari

Goldman Sachs a convenit să plătească 550 milioane de dolari autorităţilor din SUA pentru a închide dosarul civil privind dezinformarea clienţilor în privinţa unor instrumente financiare bazate pe credite ipotecare subprime, iar mulţi investitori şi analişti consideră că banca a scăpat uşor.

17 afișări
Imaginea articolului Autorităţile americane "îi dau peste mână" băncii Goldman Sachs cu o amendă de 550 milioane dolari

Autorităţile americane "îi dau peste mână" băncii Goldman Sachs cu o amendă de 550 milioane dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comisia de reglementare a valorilor mobiliare din SUA, Securities and Exchange Commission (SEC), a anunţat că sancţiunea este cea mai dură aplicată vreodată unei instituţii financiare şi că lasă loc pentru noi dosare civile similare.

Mulţi investitori spun însă că autorităţile s-au mulţumit să "îi dea peste mână" băncii, care a avut anul trecut un profit net de peste 13 miliarde de dolari.

"Plătesc 550 de milioane şi primesc în schimb o creştere de 800 de milioane pe bursă. Au scăpat uşor", a afirmat un analist american.

Acţiunile Goldman au crescut cu 9% spre sfârşitul şedinţei şi în sesiunea de tranzacţii futures efectuate după închiderea de joi de pe Wall Street, la 152,2 dolari pe unitate, după apariţia primelor ştiri că banca a scăpat de acuzaţii.

Capitalizarea grupului financiar a scăzut cu peste 25 de miliarde de dolari de la începutul cazului, pe 16 aprilie, când SEC a depus acuzaţiile de dezinformare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici