Autostrada Moldovei mai aproape de realitate. Drulă anunţă că tronsonului Ploieşti-Buzău va fi scos la licitaţie în luna mai

Ministerul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat marţi că studiul de fezabilitate pentru tronsonul Ploieşti-Buzău din Autostrada Moldovei a fost finalizat, iar licitaţia pentru execuţia acestui sector va avea loc în luna mai.

2935 afișări
Imaginea articolului Autostrada Moldovei mai aproape de realitate. Drulă anunţă că tronsonului Ploieşti-Buzău va fi scos la licitaţie în luna mai

Autostrada Moldovei mai aproape de realitate. Drulă anunţă că tronsonului Ploieşti-Buzăuva fi scos la licitaţie în luna mai

„Sunt gata studiul geotehnic şi cel de fezabilitate pentru tronsonul Ploieşti-Buzău din Autostrada Moldovei. După aprobarea lor azi (marţi-n.r.) de către CNAIR, în această săptămână va fi obţinut şi acordul de mediu pentru acest segment.
Calendarul pe care l-am anunţat rămâne valabil: în mai, începem licitaţia pentru execuţia tronsonului, lung de 63 de km, care cuprinde 6 noduri rutiere, 42 de poduri şi viaducte, 4 parcări securizate şi 159 de hectare de perdele forestiere”, a anunţat Cătălin Drulă.

Potrivit acestuia, partea de proiectare va fi bine pusă la punct înainte de execuţie: „Vom avea exproprierile făcute la zi, toate avizele, studiile geotehnice şi acordurile necesare - astfel încât să putem începe lucrările în teren de îndată ce semnăm contractul de execuţie”.

Ministrul Transporturilor a mai anunţat că în această săptămână va fi desemnat câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea sectorulul principal între Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni din Autostrada Unirii.

„Sectorul dintre Târgu Frumos şi Leţcani va fi tratat cu prioritate - aici sperăm la o finalizare mai rapidă a proiectării, astfel încât să poată fi dat în lucru pentru execuţie anticipat. Îmi doresc să nu existe contestaţii şi să putem semna contractul pentru proiectul tehnic al acestei investiţii care este crucială nu doar pentru Moldova, ci şi pentru întreaga ţară”, a scris pe Facebook ministrul Cătălin Drulă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici