Autostrada Soarelui „va fi gata în 2007”. Miniştrii Transporturilor şi loteria termenului de finalizare

A2 - Autostrada Soarelui deţine recordul promisiunilor politice neonorate în materie de infrastructură. Miniştrii Transporturilor care s-au succedat de 11 ani încoace au "garantat" mai multe termene de finalizare, toate nerespectate

58 afișări
Imaginea articolului Autostrada Soarelui „va fi gata în 2007”. Miniştrii Transporturilor şi loteria termenului de finalizare

Autostrada Soarelui „va fi gata în 2007”. Miniştrii Transporturilor şi loteria termenului de finalizare (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Începute în anii '80, în regimul Nicolae Ceauşescu, lucrările la A2 au fost întrerupte vreme de 5 ani, între 1993 şi 1998. La sfârşitul anului 2000, când a preluat mandatul de ministru al Transporturilor, Miron Mitrea s-a angajat că A2 va fi gata în 2007. Succesorul lui Mitrea, democratul Gheorghe Dobre, a declarat, în noiembrie 2005, că termenul pentru finalizarea A2 este anul 2008.

În luna august 2008, liberalul Ludovic Orban a "împins" termenul recepţiei finale pentru 2011. În martie 2009, democratul Radu Berceanu a confirmat termenul avansat de Orban, declarând, într-o conferinţă de presă, că "Ultimele două tronsoane din Autostrada Soarelui vor fi date în folosinţă peste doi ani". Ulterior, Berceanu a revenit cu precizarea că, în 2011, s-ar putea circula pe un singur fir, pe porţiunile respective de autostradă.

Actualul ministru, Anca Boagiu, a dat asigurări, în repetate rânduri, inclusiv în cursul lunii februarie, că în vara aceasta se va putea circula pe A2 din Bucureşti până la Litoral. Cu toate acestea, miercuri, Boagiu a anunţat că segmentul de 20 de kilometri Cernavodă - Medgidia nu poate fi terminat, întrucât contractorul (firma franceză Colas) "refuză să lucreze".

Citeşte mai multe despre Autostrada Soarelui pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici