Averea cumulată a milionarilor asiatici ar putea să o depăşească pe cea a nord-americanilor

Averea cumulată a milionarilor din regiunea Asia-Pacific ar putea să o depăşească cel mai devreme în 2014 pe cea a nord-americanilor, datorită creşterii economice din Japonia, care majorează câştigurile investitorilor în statul nipon, potrivit unui raport al Cap Gemini şi Royal Bank of Canada.

101 afișări
Imaginea articolului Averea cumulată a milionarilor asiatici ar putea să o depăşească pe cea a nord-americanilor

Averea cumulată a milionarilor asiatici ar putea să o depăşească pe cea a nord-americanilor (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Astfel, averile asiaticilor cu active lichide (conturi bancare şi certificate de depozit, plasamente în fonduri mutuale, obligaţiuni şi acţiuni) de minim 1 milion de dolari vor urca la 15.900 de miliarde de dolari până în 2015, de la 12.000 de miliarde de dolari anul trecut, se arată în raportul Asia-Pacific Wealth 2013 publicat miercuri, şi citat de Bloomberg.

Nord-americanii bogaţi deţineau în 2012 active de acest fel în valoare de 12.700 de miliarde de dolari.

Japonia, a cărei piaţă de capital a avut în acest an cea mai bună performanţă la nivel mondial, este ţara în care se află peste jumătate din milionarii asiatici şi va fi motorul prosperităţii regionale, alimentat de politicile de stimulare aplicate de premierul Shinzo Abe.

Anul trecut, averile milionarilor japonezi au crescut cu 5,2%, el mai lent ritm din cele 18 ţări analizate în raport.

"În pofida creşterii modeste din ultimii ani, Japonia rămâne o forţă puternică pe piaţă. Îmbunătăţirea perspectivelor ar putea încuraja japonezii bogaţi să îşi convertească deţinerile de numerar în acţiuni, stimulând astfel creşterea averilor în regiunea cu economie matură a Asiei", potrivit raportului.

Activele milionarilor din Asia-Pacific au crescut într-o perioadă de cinci ani încheiată în 2012 cu un ritm anual de 4,9%, de trei ori mai rapid decât în America de Nord, unde se află cea mai mare concentrare a averilor milionarilor.

Numărul bogaţilor din Asia-Pacific a urcat anul trecut cu 9,4%, la 3,68 milioane persoane, fiind pe locul al doilea după America de Nord, unde a avut loc o creştere de 11,5%, la 3,73 milioane persoane, potrivit World Wealth Report, publicat în iunie.

Creşterea mai lentă a numărului de milionari asiatici de anul trecut va fi doar temporară, iar regiunea va ajunge pe primul loc la nivel mondial cel mai devreme în 2014, se arată în raport.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici